Nustebinęs susitikimas su veiksmo filmų žvaigžde

Sukurti gerą ir populiarią laidą nėra lengva užduotis. Pašnekovė išduoda, jog prieš pokalbį, kurį mato televizijos žiūrovai, tenka viską sužinoti apie laidos herojų, suprasti, kodėl jis pasielgė vienaip ar kitaip.

„Kartais stoviu po dušu ir mąstau apie būsimą herojų. Jei tai scenos žmogus, daugybę kartų klausau jo ar jos dainų. Pašnekovą kartais tenka jaukintis ištisus metus, bendrauti su juo, tartis. Kad jūs žinotumėte, kokius klodus paslapčių saugo žurnalistai ir kiek lieka už kadro“, – intriguoja R. Lapė.

Pasiteiravus apie įsimintiniausią laidos vedėjos interviu, Rūta plačiai nusišypso. Tai be abejonės jos interviu su Žanu Klodu van Damu, kuris viešėjo Lietuvoje prieš beveik 7 metus.

„Pamenu, labai jaudinausi, kad neįvyks išskirtinis interviu. Buvau vienintelė žurnalistė Lietuvoje, kuriai buvo pažadėtas išsamus interviu su kino legenda. Jo vadybininkas likus porai dienų iki sutarto laiko atskleidė, kad kovos menų meistras jau daug metų serga bipoliniu sutrikimu. Tai reiškia, kad vieną dieną jis gali būti euforijoje, o kitą – visiškoje depresijoje ir apatijoje. Patikino, jei interviu dieną ištiks pirmasis variantas, mums labai pasiseks. Deja, taip neįvyko.

Interviu dieną Žanas puolė į liūdesį, ir užsidarė viešbučio kambaryje. Su komanda, pasiruošę apšvietimą ir kameras, laukėme ilgas valandas „Kempinski“ viešbutyje. Be jokios garantijos, ar jis teiksis pasirodyti. Sulaukėme. Interviu metu jis buvo itin nervingas, tačiau gana nuoširdus – prisipažino, kad jau yra senas ir nė velnio nebūtų toks populiarus moterų tarpe, jei nebūtų žinomas ir turtingas“, – prisiminė laidos „Kasdienybės herojai“ vedėja.

Rūta išdavė, kad ją taip pat nustebino tai, jog pats veiksmo filmų aktorius kruopščiai peržiūrėjo visas nuotraukas, kurios buvo padarytos šio interviu metu ir išsirinko tą, kurioje sau atrodė geriausiai. Visas kitas liepė tuoj pat ištrinti. „Žvelgdami į fotografiją mano kolegos nustebę juokėsi, kad vienu stipriausių pasaulio vyru laikomas aktorius realybėje yra beveik lygus su manimi – itin smulkaus sudėjimo moterimi“, – pridūrė pašnekovė.

Didelė atvirumo kaina

R. Lapė pripažįsta, kad atsiverti prieš visą Lietuvą ir kartais pripažinti, jog nepasisekė ar buvo klaidų – sudėtinga užduotis net ir patiems drąsiausiems. Vis dėlto televizijos laidoje pasakoti apie politinę situaciją šalyje ir taip pademonstruoti savo žinias yra kur kas lengviau nei atverti širdį ir pasirodyti silpnu.

„Laidos herojai po kone valandos interviu kartais gali gręžti nuo prakaito šlapius drabužius. Tokią įtampą jie jaučia! O ir aš po visos filmavimo dienos jaučiuosi kaip griovius kasusi“, – apie dažnai nematomą šio darbo pusę pasakojo televizijos laidų vedėja.

Vis dėlto puikiai šou pasaulio užkulisius išmananti R. Lapė pripažįsta, jog daug kas pastaruoju metu pasikeitė. Anot jos, prieš beveik dešimtmetį žurnalistai puikiai žinodavo, kurios scenos žvaigždės gali atsipalaiduoti išgėrus tauraus gėrimo. Tačiau dabar kur kas populiaresnis sveikas gyvenimo būdas, o bohemiška atmosfera pastebima kur kas rečiau.

„Dabar dažniau tenka išgirsti prašymą, kad interviu nebūtų planuojamas tuomet, kai žvaigždė medituoja, sportuoja ar atgauna jėgas tylos stovykloje“, – pastebi ji.

Jautri kovotojo istorija

Šio interviu metu Rūta prisiminė ir itin jautrią bei visą šalį sujaudinusią kikboksininko Henriko Vikšraičio istoriją. Stiprus, raumeningas vyras, kurio ringe bijo net ir geriausiai kovai pasiruošę kovotojai, prieš laidos „Kasdienybės herojai“ kamerą nusivilko visus šarvus ir papasakojo savo istorija apie iš gyvenimo anksti pasitraukusią mamą bei sudėtingą laiką, kai būdamas vos devynerių su broliais eidavo po tris kilometrus iki daržo bulvių pasikasti, nes po keletą dienų vaikams tekdavo badauti.


Pirmosiose savo kovose dabar jau žinomas kovotojas dalyvavo tam, kad uždirbtų bent šiek tiek pinigų pragyvenimui. „Dabar glaudžia prie savęs dvi mažas dukrytes ir dėkoja gyvenimui už viską, ką turi. Ta visa atmosfera, buvimas žmonių namuose, matymas, kuo ir kaip jie gyvena, iš tiesų palieka įspūdį“, – išskirtinį susitikimą iki šiol prisimena R. Lapė.

Vis dėlto televizijos laidų vedėja dabar sako, jog norėtų pakalbinti ir prezidentę Dalią Grybauskaitę. Iki šiol nebuvo neformalaus ir nuoširdaus žinomos politikės interviu, tad R. Lapė sakosi besitikinti, kad vieną dieną jos laidos žiūrovai išvys tokį pokalbį.

Na, o jau visai netrukus laidoje „Kasdienybės herojai“ bus galima išvysti vieno žinomo vyro interviu, kuris prieš tris mėnesius dar mėgavosi puikiu gyvenimu su savo žmona ir viešojoje erdvėje publikavo egzotiškų kelionių fotografijas, o šiandien sėdi vienas savo namuose, dar pats bandydamas susivokti, kas įvyko. Laidoje bus pasakojama, kad tobula laikyta šeima ėmė ir iširo tiesiog akimirksniu. „Tokiomis temomis kalbinti vyrus nėra paprasta, ypač jei sklinda gandai, kad moteris jau kito glėbyje. Tenka gydyti sužeistą ego, tačiau pasirodyti silpnu vis dar sudėtinga mūsų visuomenėje“, – prasitarė R. Lapė.

Dar daugiau įkvepiančių istorijų – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“. Tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kiekvieną pirmadienį 21 val. nemokamame televizijos kanale „Delfi TV“ – interviu su gerai žinomais ar išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)