Vytautas šiandien skaičiuoja 135 aplankytas šalis, tačiau su sekėjais dalindamasis patirtais nuotykiais bei kuriozais, apie realią kelionių organizavimo veiklą teigia nesvarstantis, mat tai, ką keliaudamas patiria pats, sunku būtų pasiūlyti kitiems, rašoma pranešime spaudai.

Vytautą Mikaitį pažįsta daugelis. Vieniems jis kelionių aistruolis, kitiems renginių vedėjas, treti jo balsą girdi krepšinio rungtynėse arba vyksta į jo organizuojamus festivalius. Veiklų daugybė, tačiau vis tam surasdamas laiko Vytautas jau spėjo apkeliauti net 135 šalis, o patirtais įspūdžiais bei kuriozais su būriu sekėju jis dalinasi iš tiesų neegzistuojančios kelionių agentūros „PravalTuras“ socialiniuose tinkluose bei „Youtube“ kanale.

„Esu daręs keletą žygių Lietuvoje po juokingų pavadinimų vietas, kaimus, ežerus, po to važinėdavome į koncertus mažesniuose miesteliuose, bet vėliau supratau, kad arba mąstymą reikėtų pakeisti, arba tiesiog įnešti daugiau tvarkos bei aiškumo į tai, ką darau. Jeigu žmonės keliauja, jie susimoka pinigus ir nori viską žinoti, o dažnai keliaudamas aš nieko nežinau. Yra buvę, jog nuskrendu į šalį, kur net nežinau, kokia tenai valiuta, kur toliau važiuoti, neturiu žemėlapio. Aš galvoju, kad žmonėms to negalėčiau pasiūlyti, nes būtų didžiulis chaosas, bet iš kitos pusės, tai ir yra smagumo dalis“, - pasakoja Vytautas.

Ilgiausi maršrutai, baisiausi kraštovaizdžiai, nuolatinis diskomfortas – taip pristatoma ši neegzistuojanti kelionių agentūra „PravalTuras“, kurios veiklą būtų galima vadinti atskiru humoro žanru. Toks pavadinimas gimė Milane, kuomet po krepšinio rungtynių iki nuo arenos plika akimi matomo viešbučio Vytautas su kolega ėjo kelias valandas, mat jis buvo kitoje autostrados pusėje, o ši nepereinama, todėl teko net 5 km žygiuoti dirvonais bei grioviais.

Pasiekęs tikslą vyras pasijuokė, jog tikras „pravalturas“ gavosi, taip šis pavadinimas ir prilipo. Visgi, kelionės ir nuotykiai neatsiejama Vytauto kasdienybė. Jis lankėsi visuose žemynuose, įskaitant Antarktidą, ir net viešėjo tokiose šalyse, kaip Šiaurės Korėja, kur ne kiekvienas išdrįstų įkelti koją.

„Šiai dienai esu aplankęs du trečdalius pasaulyje esančių valstybių, tačiau dar likę ką pamatyti, nors prisiminimų, iš tiesų, prikaupta begalės. Pavyzdžiui, kai turėjome pervesti pinigus už turą, mano brolis banko pavedimo paskirty parašė „Už Šiaurės Korėją“. Nieko nuostabaus, jog tą pavedimą užblokavo, teko iš kito banko mokėti iš naujo. Atvykus į Šiaurės Korėją reikėjo palikti telefonus, USB raktus ar kitas laikmenas, per tą ekskursiją aš labai daug visko prisifilmavau, susikėliau medžiagą į kompiuterį, paslėpdamas tarp aplankalų, tikrinančiai moteriai pamelavau, jog net vienos nuotraukos neturim, mat viską privalėjom ištrinti ir taip pavyko pergudrauti. Po to iš tos informacijos net dokumentinį filmą padariau“, - patirtais nuotykiais dalinosi keliautojas.

Kalbėdamas apie verslą, Vytautas pripažįsta, jog pagrindines pajamas jam atneša renginių vedėjo darbas. Tačiau jis ne tik veda, bet ir pats tokius organizuoja. „PravalFestas“, „Kaunas pila“ bei kitos būrius pritraukiančios diskotekos gimė iš idėjos su jį sekančiais gerbėjais pasimatyti gyvai, ne tik per kompiuterio ekraną.

„Kai organizavau pirmą festivalį, neturėjau jokios patirties ir net pats iki tol nebuvau buvęs jokiam festivalyje. Tačiau nemažą įdirbį padariau per karantiną, organizuojant „online“ diskotekas ir tiesiog norėjosi visą tai perkelti gyvai, nors pavadinimas bylojo, kad turėtų nesisekti. „PravalFesto“ idėja yra pasikviesti atlikėjus, kurie prieš 20 metų buvo viršūnėje. Manau, kad tai išskirtinis festivalis, tačiau gaila, kad į tokį renginį susirenka vis dar per mažai žmonių“, - atvirauja Vytautas.

Visas interviu su V. Mikaičiui – sekmadienį, 10:30 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją