„Šiaip aš augau Vilniaus stoties rajone, Naujininkuose. Ir Pašilaičiuose vėliau buvo panašiai, tad fantazijos daug nereikėjo, – šypteli Š. Datenis. – Aplinkoje buvo visko. Ne tokiame lygyje – su žmonių pakasimais, bet pažinojau tokių, kurie turėjo paklydimų į narkotikus, kai kurių jau ir gyvų nėra. Rimtesni chuliganai į kalėjimus atsisėdę."

Šarūnas sako, kad aktorius turi savybę stebėti žmones, analizuoti juos. Iš to vėliau sulimpa personažas. „Tokie tipažai nėra multisluoksniai, kad negalėtum perskaityti jų charakterio. Marozą suvaidinti lengviau nei genijų. Aišku, gali persistengti vaidindamas kvailį, bet parodyti eruditą – daug sunkiau", – kalba filmo „Pasmerkti. Kauno romanas" žvaigždė.

Sukurti vieną iš keturių kiemo muškėtininkų kriminalinėje dramoje jam pasiūlė režisierius Ramūnas Rudokas. Jiedu jau buvo dirbę kartu serialo „Prakeikti" filmavimo aikštelėje. „Paklausiau, kas kiti trys. Kai išgirdau, nereikėjo daug galvoti", – sako aktorius.

Draugų ketvertą, kurio neišskiria nei kalėjimas, nei moterys, nei svaigalai, vaidina Š. Datenis, Simonas Storpirštis, Artūras Murauskas, Robertas Lenartavičius. „Mes su Simonu – grupiokai, bet niekada nevaidinę kartu. Murauską pažinojau iš anksčiau, buvome susitikę seriale, Šataitę pažinojau, nors tiesiogiai aktoriniai keliai ir nebuvo susiėję, – pasakoja Šarūnas. – Filmavimus gera prisiminti. Nebuvo dienos, kad nekikentume, smagiai dirbome, be streso. Ramūnas nekūrė įtampos. Būna, režisierius balsą kelia, rėkauja, tada aktorius tik dar labiau užsirakina, ima vaidinti ne organiškai. Su Ramūnu nebuvo tokių reikalų. Smagiai viskas vyko."

„Datenio personažas – Giedrius – išnaudojo visus keiksmažodžių limitus: jei dar pridėtume nuo savęs, nebūtume gavę N-16 cenzo, – juokiasi kolegos. – Tai todėl jis yra blogietis, o mes tokie truputį geresni."

Nepaisant pošlykščio, kalėjime išplakto charakterio, Giedrius visą laiką naiviai myli tą pačią mergaitę, su kuria laikėsi už rankų paauglystėje.

Šią veikėją sukūrė aktorė Agnė Šataitė. Filme Š. Datenio herojui ji taip susuka galvą, kad iš to gimsta daug kvailysčių. „Žmonės yra įsimylėję, ir visi žinome tą jausmą: kartais protas aptemsta ir pradedi daryti nesąmones. Mano personažo nesąmonės atitinka jo logiką, yra grubesnės", – sako Š. Datenis.

Filme yra ir brutalių, ir intymių scenų, kurios teko Šarūnui ir Agnei. „Taip, yra ir romantiniai santykiai. Bet Šarūnas – talentingas žmogus. O kai geras partneris – jauku viską daryti", – šypsosi A. Šataitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)