„Vien mieste gyventi atsibosta, o čia netoli – 20 kilometrų nuo Kauno. Atvažiuosiu čia pažvejoti, gal anūkai atvažiuos pas mane. Buvo gaila žiūrėti į griūvantį namą“, – šį antradienio vakarą 19 val. 30 min. laidoje KK2 per LNK pasakos V. Matijošaitis.

Dvaras yra trijų aukštų, jo plotas – 300 kvadratinių metrų. Pro dvaro langus atsiveria pasakiškas vaizdas į Neries upę.

„Čia buvo vienuolių celės, kiekvienai vienuolei buvo po kambariuką padaryta ir po mažytę virtuvėlę. Buvau atsivežęs paveldo specialistus, leido čia man viską ardyti, vidus nėra saugomas paveldo“, – kalbės Kauno miesto meras.

Už dvarą V. Matijošaitis sumokėjo 93 tūkstančius eurų. Pats Visvaldas sako, kad, norint čia gyventi, reikės pakloti dar ne vieną dešimtį tūkstančių: „Kainavo 93 tūkstančius. Galvoju, kad dar tiek pat reikės sudėti į remontą, prabangos jokios čia nebus“.

Statybomis rūpinasi pats V. Matijošaitis. Dvare bus įrengtas modernus šildymas, dideli ir erdvūs langai, pastatyti antikvariniai baldai.

Šiuo metu V. Matijošaitis gyvena dideliame ir erdviame name Kaune, tačiau, pasak jo, artėja senatvė ir norisi ramybės, privatumo ir gamtos apsupties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)