„Romas Zamolskis – žmogus chameleonas. Jis tobulai užsimaskuoja, nuolat keičia išvaizdą, gyvenamąją vietą bei visa kita, todėl jį labai sunku identifikuoti“, – sako Vytautas Grigaravičius. Pasak jo, gatvėje atsitiktinai sustabdytas policijos pareigūnų, Zamolskis iš karto šauna.

„Piliečiams patarčiau patiems nesiimti veiksmų ir nebandyti jo sulaikyti. Geriausia kreiptis į policijos pareigūnus”, – pataria V. Grigaravičius. Virtinė nusikaltimų, žiauriomis aplinkybėmis nužudytos aukos, pasikėsinimai nužudyti, apiplėšimai ir taip toliau. Bylos tomai pildomi vienas po kito ir tikslaus nusikaltimų skaičiaus niekas negali įvardinti, kol Romas Zamolskis vaikšto laisvėje.

„Keletą valandų analizavus šią bylą, galvojus apie tai, kokius asmenis būtų galima pakalbinti laidos siužetuose bei kaip atkurti susijusius su byla įvykius ir parodyti žiūrovui, iškilo klausimas: ar daugelio laikomas psichikos ligoniu Romas Zamolskis iš tiesų yra toks. Aš drįsčiau teigti priešingai – tai labai protingas, ypač preciziškai veikiantis, iš karto kelis žingsnius numatantis žmogus. Apie tai liudija ir tas faktas, kad jis iki šiol laisvėje, ir taip yra ne dėl pareigūnų neįžvalgumo ar klaidų, o dėl šio žmogaus genialumo. Ši byla fenomenali“, – taip šiandienos „Kriminalinių tyrimų“ pagrindinę bylą ir jos veikėją – labiausiai išgarsėjusį ir ilgiausiai besislapstantį šalies nusikaltėlį R. Zamolskį pristato antrasis laidos vedėjas Gediminas Jaunius.

Naudingos informacijos turintys ir savo liudijimais galintys padėti išnarplioti šią ir kitas šiandien laidoje pristatomas bylas žiūrovai raginami skambinti į studiją laidos metu telefonu (8 5) 2031313 – juos išklausys ir išsakytą informaciją fiksuos studijoje budintys pareigūnai. Laidos autoriai visiems skambinantiems garantuoja visišką konfidencialumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją