„Emilija iš Laisvės alėjos“ – įtempto siužeto drama apie kovą už laisvę sovietinės priespaudos prislėgtoje Lietuvoje – visuomenėje, kur sotesnis gyvenimas atrodo vertingesnis nei garbė, sąžinė ir žmogiškumas. 1972 m. pavasarį, kai į Kauno gatves išeina laisvės Lietuvai reikalaujantis jaunimas, su protestuojančia minia pasitikti išsvajoto gyvenimo žengia ir pagrindinė intriguojančios dramos herojė, būsima aktorė Emilija. Tačiau viskas pasisuka netikėta linkme. Jai, į Kauną atsivežusiai bene didžiausią savo gyvenimo paslaptį, tenka kovoti ne tik už savo, bet ir draugų likimus. O pats gyvenimas čia toli gražu neprimena to, apie kurį ji svajojo. Ji nėra tikra, ar melas, išdavystės ir kaip žaibas trenkusi meilė padės jai išsaugoti ne tik savo paslaptį, bet ir gyvybę. Tačiau vardan to, kuo tiki, ji gali pasiryžti bet kam.

Filmo režisierius Donatas Ulvydas, scenarijaus autorius Jonas Banys. Vaidina Ieva Andrejevaitė, Darius Gumauskas, Tauras Čižas, Česlovas Stonys, Remigijus Vilkaitis, Severija Janušauskaitė.

„Emilija iš Laisvės Alėjos“ per televiziją bus rodoma pirmą kartą.

Vaizdo anonsas:

Naujausius, kritikų ir žiūrovų geriausiai įvertintus Lietuvių kūrėjų filmus kviečiame žiūrėti specialioje LRT rubrikoje kiekvieną ketvirtadienį. Jau šį ketvirtadienį, rugpjūčio 31 d., 22.30 val. bus rodoma užsienio kritikų išliaupsinta režisierės A. Kavaitės „Sangailės vasara“.

„Poetiškas siurprizas iš Lietuvos“, – „Sangailės vasarą“ apibūdino Los Andželo (JAV) laikraštis „LA Times“. „Nuostabi Julijos Steponaitytės ir Aistės Diržiūtės vaidyba“, – pridėjo įtakingas kino kritikos tinklalapis „Variety“. „Besiveržiantis jaunos moters seksualumas“, – pastebėjo „The Hollywood Reporter“.

Vasaros atostogas tėvų viloje prie ežero leidžiančios septyniolikmetės Sangailės aistra – akrobatiniai lėktuvai. Tačiau ji niekada neskraidė nes yra sukaustyta neįveikiamos aukščio baimės. Per vietinę aviacijos šventę Sangailė susipažįsta su visiška savo priešingybe – gyvenimo džiaugsmu trykštančia vėjavaike Auste. Nuoširdi draugystė išauga į artimus santykius ir Sangailė pirmą kartą įsileidžia kitą žmogų į savo uždarą pasaulį. Įsiplieskę jausmai išlaisvina Sangailę, padrąsindami nerti į didžiausią savo aistrą. Apdovanotas už geriausią režisūrą prestižiniame „Sundance“ festivalyje, puikiai įvertintas Europoje ir pripažintas geriausiu Lietuvos filmu 2015 metų „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose.

Rugsėjį žiūrovų laukia ir režisierės Linos Lužytės drama „Amžinai kartu“, už vaidmenį kuriame „Sidabrine gerve“ apdovanota aktorė Gabija Jaraminaitė, pasaulyje šiuo metu, ko gero, labiausiai žinomo lietuvių režisieriaus Šarūno Barto „Ramybė mūsų sapnuose“, vėliau – režisieriaus Kristijono Vildžiūno „Senekos diena“ ir Igno Miškinio „Karalių pamaina“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)