„Jeigu pamenate, visas sezonas buvo keistas: žiema išėjo, pavasaris niekaip neatėjo. Tada atėjo vasara. Abiem kojom šluba. Buvo gražių dienų, bet ne per daugiausiai. Manau, ilgesnio šilto periodo nebeverta tikėtis. Žinoma, tikiu, kad dar bus gražių, saulėtų dienų, bet to jau tikrai nepavadinsime vasara“, – į situaciją realistiškai žvelgia Naglis, bet netrūkus papildo: „Tik nereikia nuliūsti – viltis miršta paskutinė“.

Apie kitą vasarą spręsti dar sunku

Laidos vedėjai Kristinai Rimienei paklausus, ar gali būti, kad dvi šaltos ir šlapios vasaros iš eilės jau yra prastėjančių vasarų tendencija, Naglis nuramina: „Nemanau. Išvadų daryti tikrai negalime. O jei kas būtų padaręs ir tuos orus nuspėtų, jau būtų gavęs Nobelio premiją“, – šypsosi vyras.

Lietuviai – karšti Baltijos pietiečiai

Pats Naglis atostogas mėgsta leisti su šeima prie jūros Juodkrantėje, o šiais metais leidosi ir į šiauresnius Baltijos vandenis: jachta plaukė aplink Gotlando salą.

„Patikėkite, pabuvus ten supranti, kokia karšta ir pietietiška yra Lietuvos vasara“, – nenuvertinti savo klimato ragina Naglis ir priduria, kad viskas priklauso nuo požiūrio: „Gera nuotaika slypi tikrai ne oro sąlygose. Kas ieško, tas tikrai randa ir gero oro, ir puikios nuotaikos ir kaip puikiai praleisti laiką atėjus rudeniui“.

„Aš irgi turiu idėją, kaip pratęsti vasarą“,– žiūrovams užsimena laidos vedėja ir floristikos dizainerė Kristina Rimienė. Laidoje ji kurs originalias gėlių-ledų puokštes, kurios visada nudžiugins tuos, kuriems rudenį sunkiausia.

Kada gi bus ta bobu vasara? Ką laidos vedėja kalbino šiltojo sezono sostinėje Klaipėdoje? Ir kaip pasigaminti originalią ledų puokštę žiūrėkite laidoje „Pasaulis pagal moteris“, sekmadienį, 10 ryto, per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)