„Projektas („Miuziklo garsai“, aut. past.) yra be proto sunkus. Atrodė, kad tik atsistosime ir atliksime dainas. Pasirodo, reikia dainuoti ištisą miuziklo ištrauką, įsijausti į personažą per trumpas tris–keturias minutes, o įprastai spektaklyje ar visame miuzikle tam turime dvi valandas“, – patirtimi LRT televizijos projekte dalijasi T. Juodsnukis.

Atlikėjas pasakoja, kad dalyvavimas „Miuziklo garsuose“ į kasdienybę grąžino ir discipliną. „Jau buvau pamiršęs repeticijas – buvo kovido laikai. O dabar vėl grįžau prie kasdienių balso pratimų. Atsiranda disciplina: reikia prižiūrėti balsą, o juk taip nesinori. Labiau norisi valgyti kokį burgerį, o turi valgyti varškytę, kad skambėtum“, – juokiasi dainininkas.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad dėl projekto tenka atsisakyti laisvalaikio ir mažiau laiko skirti pomėgiams, Tadas patikina, kad malonių užsiėmimų kasdienybėje šiuo metu tikrai ne mažiau: „Žmonės gyvena dėl laisvalaikio. Hobis ir laisvalaikis man yra pirmoje vietoje – visus kviesčiau taip galvoti. Ar gyvenam dėl darbo? Ne, mes turim gyventi dėl laisvalaikio, to, ką labai mylim ir mėgstam.“

Šį šeštadienį partiją iš miuziklo „Meilė ir mirtis Veronoje“ projekte atliksiantis T. Juodsnukis atvirauja, kad kol kas varžytis jam ne itin sekasi, tačiau nesunkiai išskiria, jo manymu, didžiausius konkurso favoritus. „Geriausias vokalines galimybes čia turi Rūta (Ščiogolevaitė, aut. past.) – fantastinis balsas. Tačiau labai norėčiau, kad pasisektų Dainotui Varnui – čia ateidamas jis išgyveno, kad neturi miuziklinės patirties, bet komisija jį gerai vertina. Esu už Dainotą.“

Fantastinio balso savininke pavadinta Rūta Ščiogolevaitė šį šeštadienį pasirodys Mažosios undinėlės amplua, o T. Juodsnukio palaikymo sulaukęs Dainotas Varnas atliks sentimentalųjį „Edelveisą“ iš miuziklo „Muzikos garsai“.

Žiūrovai taip pat išgirs Roko Laureckio atliekamą „Kodėl neužgeso saulė“ iš miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“, Oneidos Kunsungos partiją iš legendinio miuziklo „Čikaga“ bei lietuviškoje roko operoje „Priesaika“ skambantį kūrinį „Kulkom prilijo“, kurį atliks Egidijus Bavikinas. Šeštadienį į sceną lips ir kviestinis projekto svečias Česlovas Gabalis: jis dainą iš miuziklo „Tadas Blinda“ atliks drauge su Monika Marija. Lietuviškų miuziklų skambesiu dalysis ir Ieva Barbora Juozapaitytė, kuri su bičiuliais iš „Il senso“ sudainuos „Skriski skriski“ iš miuziklo „Devynbėdžiai“.

Aktorius Eimutis Kvoščiauskas žiūrovus ir komisiją sužavėti mėgins kūriniu iš garsiojo miuziklo „Katės“, o Ieva Zasimauskaitė ištrauką iš 16 pasaulio šalių apkeliavusio miuziklo „Wicked“ atliks su kviestiniu projekto svečiu Viliumi Popendikiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją