26-erių Monika šįkart buvo itin atvira – beveik dešimt metų trukę santykiai su šešiolika metų vyresniu verslininku bei milijonieriumi Andriumi Šedžiumi, iš kurių kone pusė buvo santuokoje, toli gražu nepriminė pasakos. Pasaką poros gyvenimas priminė tik aplinkiniams.

„Šaukdavo ant manęs, vadindavo visais negražiausiais žodžiais prie savo vaikų. Buvo taip, kad aš labai verkiau eilinį kartą, ir mano vaikas metukų laiko atėjo ir man nušluostė ašarą... Aš tada supratau, va, čia tai viskas", – laidoje „Nuo iki“ pasakojo moteris.

Monika sako, kad santuokoje su garsiu verslininku patyrė tikrų tikriausią pažeminimą, išdavystę ir neištikimybę. Netrukus pora būtų galėjusi švęsti šešerių metų santuokos sukaktį, tačiau jų laimė ilgai netruko. Šiandien ją labiausiai stebina vyro noras vaiką globoti pačiam, nors ji tam net nemato priežasčių.

„Nesu ir nebuvau iš tų moterų, prie kurių jis buvo pratęs, kad (kurios) eina ir prašo pinigų, daiktų ar turtų. Teisme jokio turto nereikalauju ir tegul moka alimentus, kokius nori. Jis žino mano jautriausią vietą, o vaikas yra mano jautriausia vieta. Galbūt čia principiniai dalykai. Niekas neis ir nesakys, kad va aš jai viską suteikiau.

Kaip milijonierius, kuris skelbiasi, kad viską vaikams superka... Kaip sako,(kad) trečias kartas nemeluoja, bet mano kartas turbūt liūdnesnis (šypsosi). Aišku, aš čia turbūt sakau per juoką ir man tai nesvarbu“, – sakė ji LNK laidoje.

Moteris laidoje pasakojo, jog tam, kad sūnų atiduotų vyrui, verslininkas net siūlė pinigų. M. Šedžiuvienė teigė, kad svarbiausia vyro sąlyga buvo auginti vaiką pačiam ir už tai jis siūlė atiduoti viską. „Jo vienintelė sąlyga, kad gali viską atiduoti, kad tik perduočiau vaiko globą jam. Tai ta garsioji suma, kad jis man moka 600-700 eurų, bet nebuvo tokios sumos. Galbūt tai politinė reklama, kad aš labai geras tėtis. Liūdna iš šono (žiūrint) ir galbūt nesinori būti antru Gražuliu“, – kalbėjo atlikėja.

Dar prieš kurį laiką, kai šeimą krėtė pirmieji nesutarimai, Monika vis dažniau laiką leisdavo Vilniuje, o Andrius buvo pastebėtas jaunų merginų draugijoje naktiniame klube. Tuomet jų santykius tarsi pavyko išsaugoti gimusiam sūnui.

„Vaikas mus suartino. (Tuomet) tikrai maniau, kad vaikas mus suartins. Vaiko norėjau, kad turėčiau kuo rūpintis ir kas mane myli. Žinojau, kad manęs neįskaudins ir nebūsiu palikta“, – pasakojo moteris.

Nuo vaikystės laidos herojė svajojo apie šeimą, o ne karjerą. Tačiau po pirmosios jos santuokos daug kas pasikeitė. Ji pripažįsta, kad gimus vaikeliui visą dėmesį skyrė tik sūnui. A. Šedžius, anot Monikos, nesikalbėjo su ja ir taip prasidėjo konfliktai. „Pagrindas buvo tai, kad manęs tiesiog nebegerbia prie vaikų.

Būdavau greitai nusodinama ir nugesinama. Jei duodi į pilvą, tave automatiškai patąso už rankos. Nenoriu sakyti, kad čia kažkokie smurto proveržiai, bet psichologinis smurtas buvo naudojamas. Jei esame miegamajame ir mes susipykstam, aš automatiškai turiu išeiti. Jis eidavo su visais vaikais miegoti. Savo dukroms sakydavo: neklausyk tos durnės“, – prisiminimais dalijosi ji.

Monika neslėpė, jog savo bendruose namuose nesijautė esanti žmona ar namų šeimininkė. Šiandien ji žino, kad vyro buvo išduota ne kartą ir to ji nelaiko atsitiktinumu. Jauna moteris pasakojo, kad puikiai prisimena naktį jam ateidavusias ilgas žinutes, kurias sutuoktinis slėpdavo nuo žmonos.

.Laidos vedėjos atvirai paklausta, ar iš tiesų vyras jai buvo neištikimas, dainininkė atsakė, kad jo gyvenime buvo ne vienas romanas ir judviejų santuokos metu. tačiau ji jį mylėjo, todėl ne kartą atleido. „Dabar tikrai žinau, kad buvau kvaila. Ateityje kuriant naujus santykius tikrai žinau, kad daug ką galėčiau atleisti. Manau, kad galėčiau atleisti neištikimybę, bet ne nepagarbą“.

Pasak M. Šedžiuvienės, Andrius ją su vaiku išmetė ir iš judviejų namų Šiauliuose. LNK ji pasakojo, kad tuomet prašė pagyventi jo namuose Vilniuje, bet jis nesutiko. Santuokos sutarties jie taip pat nesudarė, o ir skyryboms ji nesiruošė. „Jis moka kalbėti, įtikinti. Kalba(ma) ne vien apie pinigus. Jo žodžiais, aš turėjau būti saugi. Realybė tokia, kad spynos pakeistos ir priežasties nėra.

Nežinau tikrosios priežasties, bet esu mąstanti ir filosofuojanti. Žmogui buvo baisu paminti savo ego. Nesėdėjau suėjusi rankas. Greitai prasidėjo projektai. Nenorėjau būti priklausoma. Manau, kad jis specialiai elgiasi taip, kad pagaliau išeičiau. Labai mylėjau žmogų ir tie prisiminimai kartas nuo karto iškyla ir pamačius norisi bendrauti gražiai“, – apgailestavo laidos pašnekovė.

Tiesa, dar birželį A. Šedžius DELFI pasakojo, kad savo praeities klaidas pripažino ir visas gyvenimo pamokas išmoko dar iki santuokos su Monika. „Galiu jums pasakyti vieną dalyką. Romanas yra kai tu žmogui skiri dėmesį, kažką planuoji, darai ir kuri kitus santykius žmogui už nugaros. Tačiau jei kažkam atrašai ar pasikalbi, nemanau, kad tai yra neištikimybė. Tai tik nekaltas flirtas. Pripažįstu, kad taip neturėtų būti, bet tai yra for fun ir niekada nenuėjo toliau. Aš gyvenime nebuvau sutikęs pavydesnio už Moniką žmogaus. Ji visada kontroliavo mane. Kiekvieną žingsnį ir žinutę. Ji žinojo mano socialinių tinklų ir elektroninio pašto slaptažodžius.

Natūralu, kad iš praeities ateidavo kokios nors žinutės, bet tai yra natūralu. Negaliu kontroliuoti žmonių iš praeities, kurie man ką nors parašo. Paskutinis pavyzdys, kurį prisimenu ir kuris buvo traktuojamas kaip neištikimybė yra visiškas absurdas. Stovėjau oro uoste laukdamas skrydžio į Vilnių. Priėjo pirmąkart lėktuvu skrendanti mergina ir aš jai paaiškinau, kur eiti, ką daryti. Išskridome skirtingais lėktuvais, tačiau rado mane „Facebook“ ir paklausė, kaip sekasi. Monika tai pamatė. Atvirai jai papasakojau situaciją, tačiau tai viskas. Ji mane apšaukė, kad ieškau naujų santykių bei iškėlė didelį skandalą. Ji apkaltino mane neištikimybe, kurios nebuvo. Jei žmogus labai pavydus, jam nereikia nieko aiškinti. Jis tiki tik savo tiesa“, – pasakojo žinomas vyras.

Jis teigė, jog žmona iš tiesų yra itin pavydi, todėl ir iškildavo kalbos apie menamą jo neištikimybę. DELFI jo pasiteiravus, ar prisiminus praeities romanus Monikos nuogąstavimai iš tiesų neturi jokio pagrindo, politikas sakė, kad šiam pavydui pagrindo tikrai nesuteikdavo. „Kaip sakoma, protingi mokosi iš svetimų klaidų, o kvaili iš savų. Tačiau tikiu, kad kvaili apskritai nesimoko. Aš išmokau šią savo pamoką“, – sakė jis.

Neseniai M. Šedžiuvienė papasakojo ir apie dabartinį savo gyvenimo etapą bei užklupusią meilę. Ji taip pat atsakė ir į vyro kaltinimus bei baimę, jog po skyrybų su nauju mylimuoju ji gali išvykti į Airiją.

Atlikėja sakė, kad savo ateitį mato tik Lietuvoje ir ketina gyventi, kurti bei dirbti Vilniuje. Anksčiau pasirodę jos sutuoktinio svarstymai, jog ji galbūt išvyks į Airiją, anot jos, nėra teisingi, nes ji nori su sūnumi gyventi čia, kur yra jos tėvai, seneliai ir vaikas gali matyti artimuosius, o paaugęs lankyti mokyklą. Monika sakė, kad ir po pirmojo parengiamojo posėdžio su ašaromis akyse iš teismo salės ji išėjo, nes buvo paliesta jautriausia jai vaiko tema.

„Vaikas yra mano pats jautriausias klausimas. Noriu, kad jis nejaustų skyrybų ar dalybų proceso. Andrius jį gali matyti Vilniuje, o kada aš būnu Šiauliuose - visada gali paimti vaiką, pabūti su juo, praleisti laiką. Kita moteris įžeista galbūt bandytų vyrą pamokyti, o aš viską paleidau ir mano sveikata man yra per daug brangi. Nenoriu, kad ilgiau sveikata ir nervai kentėtų".

Ji svarstė, jog ši santuoka pareikalavo itin daug nervų, nes A. Šedžių ji ne tik mylėjo, tačiau ir susilaukė bendro vaikelio. M. Šedžiuvienė sako, jog visada buvo nuoširdi santuokoje, o savo pamoką jau išmoko. „Manau, kad išmokau sau pripažinti pralaimėjimą. Nebūtinai aš esu ta vienintelė ir geriausia. Gavau gerą gyvenimo pamoką", - pasakojo pašnekovė.

DELFI primena, kad dar liepos pabaigoje Monika buvo prakalbusi apie tai, kad A. Šedžius bando vilkinti judviejų skyrybų procesą. Tačiau pats verslininkas tai neigė ir paaiškino sutinkąs su daugeliu Monikos keliamų sąlygų dėl alimentų ir kitų dalykų, tačiau jis nesutiko su sutuoktinės reikalavimu, kad vaiko globa būtų priteista jai. A. Šedžius prasitarė, kad M. Šedžiuvienė neva turi ketinimų jųdviejų atžalą išsivežti į Airiją.

„Na va, matote, mane viešai užsipuolė tam, kad paviešintų savo naujus santykius, apie kuriuos aš žinojau jau nuo kovo mėnesio. Nepuoliau dėl to priekaištauti viešai. Išvada tokia, kad ji nori būti auka ir viešai formuoja nuomonę apie blogą vyrą tam, kad teisme išliktų auka, o pati viską daro tik savo naudai", - DELFI tuomet kalbėjo A. Šedžius. Žinomas vyras stebėjosi Monikos komentarais žiniasklaidai. Jo nuomone, M. Šedžiuvienei svarbiausi yra pinigai: „Tai va, matote, koks žmogus. Ji priekaištauja spaudoje man dėl alimentų ir pinigų, ir džiaugiasi, kad naujas draugas lepina pinigais! Priminkite tokių moterų populiariausią apibūdinimą", - kalbėjo jis.

Vyras kategoriškai neigia vilkinąs skyrybų procesą, paaiškina, kad yra priešingai, mat jis sutinka mokėti tiek, kiek prašo jo sutuoktinė. „Aš tik noriu, kad vaiko globa būtų nustatyta man, o ji nori prisiteisti globą, užsitikrinti išlaikymą ir išsivežti vaiką į Airiją", - nuogąstavo A. Šedžius.

Vyro teigimu, tie žmonės, kurie jo sutuoktinei nebenaudingi – yra užmirštami. Jau tuomet žinomas vyras užsiminė apie jos naują širdies draugą ir tikino, kad visuomenei žinoma toli gražu ne viskas. Tiesa, nuo detalesnių komentarų ar savo buvusios mylimosios gyvenimo detalių viešinimo jis susilaikė ir sakė, kad linki jai tik gero.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)