Laidoje Monika prisimins, kaip viskas pasikeitė tuomet, kai iš popscenos ji nusprendė pasukti į operos pasaulį. Šiandien ji neslepia – šis sprendimas pakeitė visą jos gyvenimą. Tačiau iš pradžių operos scena jai nebuvo itin patraukli, rašoma spaudos pranešime.

„Aš pamilau operą tik antrajame Muzikos ir teatro akademijos kurse. Iš pradžių norėjau studijuoti veterinariją, o dabar neįsivaizduoju, kad galėjo būti kitaip“, – sakys Monika.

Paklausta, kaip jai pavyko įsitvirtinti operos pasaulyje ir užkariauti garsiausias scenas, Monika neabejodama tvirtins, kad tai – tik atkaklaus darbo nuopelnas. Ir drąsa rizikuoti. „Aš rizikavau – palikau viską čia, nes žinojau, kad galiu daugiau. Jaučiau, žinojau ir norėjau labiau tobulėti. Aš rizikavau ir išvykau“, – prisiminimais keliaus operos solistė.

Ji neslepia, kad anksčiau yra buvę visko – net ir labai nemalonių dalykų. Tačiau svarbiausia – nepasiduoti. Monika papasakos, su kokiais iššūkiais jai teko susidurti svetur, kada tekdavo pameluoti ir kaip tai pagelbėdavo.

Scenose šiandien ji dainuoja lietuvių, italų, anglų bei vokiečių kalbomis, o taip pat jau yra dainavusi ir su be galo garsiais operos dainininkais, apie kuriuos pasakos su dideliu užsidegimu. O kokius savo pasirodymus Monika laiko įsimintiniausiais, ji atskleis ir laidos žiūrovams.

Opera ir meilė

Operai Monika dėkinga ir už sutuoktinį, kuris taip pat sukasi šiame muzikos pasaulyje. Tai, kad judviejų veikla tokia pati, į poros gyvenimą žiežirbų neįneša. Iš tiesų, yra priešingai!

„Mes esame labai dideli vienas kito, kaip dainininkų, gerbėjai. Man jis pats geriausias pasaulyje – aš savo vyrą įsimylėjau dėl balso“, – neslėps Monika, su savo būsimuoju susipažinusi Vilniuje, Operos ir baleto teatre.

Tiesa, kaip laidoje atskleis operos solistė, vyro dainininko ji niekuomet nenorėjo. Tačiau profesija ir vyro atkaklumas galiausiai juos suvedė. Ir vis dėlto asmeninį savo gyvenimą moteris nori pasilaikyti sau: „Į televiziją kol kas kartu neiname – noriu pasilaikyti privatų gyvenimą sau“.

Norintys sužinoti, už ką Monika dėkoja mamai, kodėl apie dirigentus ji galvoja daugiau nei apie scenos partnerius, ir nuo ko pradėti pataria pradedantiems savo karjerą scenoje, kviečiami visa tai išgirsti jau šį sekmadienį.

Kalėdinė žvaigždė

Visas krikščioniškasis pasaulis visai netrukus minės šventosios Liucijos – šviesos nešėjos – dieną. Ją bene labiausiai mini skandinavai, tad laidos rubrikoje „Floristinis desertas“, vedėja bei floristikos dizainerė K. Rimienė, sukurs skandinaviško stiliaus Kalėdų vilties simbolį – žvaigždę.

Natūralaus medžio žvaigždė bus padengta samanomis, o virvelės ir juostelės čia suvaidins itin svarbų vaidmenį. Šioje žvaigždėje bus įkurdintos žvakės, dekoratyvios riešuto šakelės, kalėdiniai žaisliukai bei plunksnos. Tokia kalėdinė kompozicija visiems namams atneštų šviesos ir džiugesio.

„Pasaulis pagal moteris“ – sekmadieniais 10 val. per TV3!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją