Jis nedalyvavo ir dainą pristatančiame koncerte. Scenoje išvydome Mantą Jankavičių ir iš atostogų kariaujančiame Egipte grįžusią Mią, kuri atliko ir savo, ir Marijono vokalines partijas. Ar išvysime Mantą Jankavičių, buvo nežinoma iki paskutinės dienos, nes jis drauge su žmona laukia kiekvieną dieną pasaulį išvysti jau galinčio savo antrojo kūdikio.

Nors vaizdas scenoje, dėl repeticijų ir iki paskutinės akimirkos neaiškios padėties, buvo kuklus, sirgaliai studijoje pirmą kartą plojo atsistoję ir skandavo „Lietuva“.

Išimtinė dainos kūrimo ir pristatymo situacija nesutrukdė jai laimėti. Už šį himną balsavo dauguma žiūrovų. Komisija taip pat manė, kad būtent šis kūrinys verčiausias naujo krepšinio himno vardo.

Visos kitos 9 dainos pretendentės į himną buvo gyvai pristatytos jų atlikėjų. Į himną dar pretendavo: Amberlife – „Krepšinio šalis – Lietuva“, Justas Lapatinskas – „Krepšinis sugrįžo namo“, „Kastaneda“ – „Atėjom laimėti“, „Kastaneda“, „Olialia pupytės“ ir Deividas Staponkus – „Mes nugalėsim“, Linas Adomaitis ir Merūnas – „Stipriausias vardas“, Liepa – „Nepasiduok“, Marijus Mikutavičius ir Mantas – „Krepšinio himnas“, Raigardas Tautkus ir „Šampaninis“ choras – „Mes kartu“, Stano ir tarptautinis choras – „In The Name Of The Game“ ir „Timohi“ – „Čia ir dabar“.

Komisiją sudarė: krepšinio sirgalių vadas Tomas Balaišis–Sėkla, dainininkas Povilas Meškėla, muzikantas ir dainininkas Steponas Januška, kompozitorė Zita Bružaitė, TV3 sporto žinių vedėjas ir krepšinio komentatorius Robertas Petrauskas, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė, „Viasat“ sporto turinio vadovas Baltijos šalims Karolis Dapkevičius, „EuroBasket 2011“ atstovas Linas Kunigėlis ir krepšininkas Mantas Kalnietis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją