„Jaučiu šiek tiek nerimo, nes turiu išvykti su kitais darbais. 7-8 dienas manęs čia nebus. Kai mama pirmąkart palieka vaikus seneliams ir kas pusvalandį skambina klausdama, kaip jiems sekasi, ar nesusirgo, tai aš irgi būsiu tas bjaurusis: „Na, kaip?“ – prieš kelionę juoksis Martynas.

Kol M. Starkaus nebus, jo žmona Kotryna ir statybos darbų vadovas Linas išsikels sau tikslą kaip reikiant pasistūmėti statybose, kad grįžus šeimininkui šis būtų maloniai nustebintas pamatytu reginiu, rašoma pranešime spaudai.

„Taip dažniausiai būna – kas mažiausiai išmano reikalą, tas greičiausiai jį padaro, nes išsireikalauji ir išsiprašai neįtikėtinų dalykų. O ypatingai mes, moterys. Kilo tokia idėja – nieko nefotografuoti ir nesiųsti Martynui, kad jis grįžtų ir pamatytų, kaip viskas iš tiesų pasikeitė. Atvažiavusi į sodybą netgi galvoju, iš kurios vietos su vaizdu jam čia paskambinus, kad tik niekas nesimatytų. Ir, staiga, gaunu žinutę: „Pamojuok man, pasijungiau prie kamerų!“ Pasirodo, kad jis viską mato… Nieko nenuslėpsi“, – žlugus planui šypsosis Kotryna.

Tuo tarpu ir pats Martynas besilankydamas užsienyje atviraus, kad dabar kelionės pasikeitė, o mintys, nori nenori, vis tiek Lietuvoje, o tiksliau – sodyboje.

„Gyvenime taip nutinka – jeigu tavo žmona laukiasi, tuomet mieste tu matai labai daug besilaukiančių moterų. Jei sugalvoji, kad nori pirkti kažkokios konkrečios markės automobilį, tu labiausiai pastebi tuos automobilius. Jei nori valgyti, tau visur aktualūs kvapai ir maisto vaizdai. O jei statai namą, tuomet visur pastebi statybas, o ne galutinai pabaigtus statinius“, – atviraus jis.

Tiesa, keletą darbų Martynas spėjo nuveikti ir prieš kelionę. Susitikęs su specialistu, M. Starkus aiškinsis, kokie stogai ir dėl kokių priežasčių dabar yra populiariausi, kaip išsirinkti tinkamą statom namui, bei kokie stoglangiai būtų reikalingi jo sodybai.

O kaip statybos veikia žmogaus išvaizdą? M. Starkus su bičiuliu architektu dalinsis, kad kartais čia netgi sunku rasti laiko, kada nusiskusti barzdą ar pasirūpinti kitais tokiais reikalais. Tačiau padidėjęs fizinis aktyvumas neša džiugesį, padeda gerai savijautai.

„Jeigu to pasekmė bus toks namas, tai bus fantastika“, – sakys su šypsena Martynas, vartydamas architekto jam pateiktus sodybos brėžinius.

Laida „Starkus stato“ – sekmadieniais, 17.15 val. per TV3!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)