Šį antradienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bus visko“ – interviu su mados eksperte Marija Palaikyte, savo gyvenimą dalijančią tarp Lietuvos ir Italijos. Pokalbyje – ne tik apie svarbiausių Lietuvos žmonių atsakomybę renkantis drabužius, bet ir jaunystės iri kūno kultą, kuris šiandien Lietuvoje vis dar labai sureikšminamas.

„Pati mados pasaulyje Lietuvoje dirbu jau dešimt metų ir visus tuos metus buvo manančių, kad mano kūno proporcijos tariamai netinkamos šitai industrijai. Štai vieno interviu metu esu sulaukusi tokio fantastiško komentaro: kaip jaučiuosi būdama pati stambiausia Lietuvos mados industrijos moteris? Jei toks klausimas būtų užduotas kitam, itin jautriam žmogui, kuris viduje nėra užtikrintas dėl savęs, tai galėtų būti paskutinis lašas, kuris gali privesti ir prie itin liūdnų pasekmių”, – šypsosi ryžto ir žavesio kupina mados ekspertė.

Marija Palaikytė

Laidos metu Marija papasakos apie savo reakciją išvydus visuomenėje itin eskaluotas Dubajuje mūsų šaliai atstovavusių Lietuvos politikių nuotraukas, rašoma spaudos pranešime.

„Nežinau, ar yra žmogus, kuris rūpinasi mūsų aukščiausius postus užimančių žmonių apranga, bet tokie žmonės komandoje turėtų būti. Vienas dalykas, kaip mes save matome veidrodyje, o kitas – ar tie drabužiai yra fotogeniški, ir kaip jie bus matomi nuotraukose, vaizdo formatu. Politikų aprangoje nėra vietos lengvoms beformėms palaidinėms, kurios niekada neturėtų išryškinti kūno formų, niekada politiko aprangoje neturėtų persimatyti apatinių drabužių linijos. Taip tiesiog negali būti”.

Šiandien mados pasaulyje vyrauja įvairiausių tendencijų. O pažiūrėjus į tam tikrą sluoksnį žmonių, galima teigti, kad visi taip gerai gyvena, jog savo drabužinėse turi išskyrę vietą aukštosios mados namų batams bei rankinėms ir kas sezoną papildo vis naujais ką tik į rinką išleistais daiktais. Tačiau prabilusi apie tikrąją prabangą, Marija pasidalins savo įžvalgomis.

Marija Palaikytė

„Šmaikštu stebėti tą situaciją, kai pavyzdžiui, viename renginyje susitinka penkios ponios, susiburia į ratelį ir visos penkios yra pasipuošusios lygiai ta pačia identiška rankine. Nemanau, kad tai prabanga. Kaip tik naujausios populiariausios socialiniuose tinkluose rankinės yra vertinamos kaip neskoningas pasirinkimas. Ką tai parodo? Tik finansines galimybes įsigyti tą daiktą. Arba tų galimybių imitavimą“, – rėš Marija Palaikytė.

Kas yra tikroji prabanga? Ko lietuviai turėtų pasimokyti iš italų? Jau šį antradienio vakarą, laidoje „Bus visko“, 20 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją