Pirmąją trikovų laidą, kurioje pirmą kartą projekte vaikai parodys pasirodymus, paruoštus kartu su didžiausiais muzikos profesionalais, šeimos rate stebės ir patys projekto mokytojai. Šį kartą visos trys muzikos žvaigždės pasidalino Velykų tradicijomis ir liūdnai konstatavo, kad šįmet bus ne taip, kaip įprasta, rašoma pranešime spaudai.

„Velykos yra apie ramybę, susikaupimą. Ruošdami stalą, dažniausiai visi stengdavomės padėti mamai, siūlydavome pagalbą. Vis dėlto, mama, ko gero, labiausiai rūpindavosi patiekalais ir geriausiai tai darydavo. O mes, pasiilgę mamos ir jos skanėstų, į šį procesą nesikišdavome, – apie savo šeimos velykines tradicijas pasakoja Monika Marija, pridūrusi kad dėl karantino šiemet jos bus kitokios.

Monika Marija Paulauskaitė

Donatas Montvydas, paklaustas apie tradicijas užsimena, kad jo šeimoje šios keliauja iš kartos į kartą.

„Vaikystėje ridendavome kiaušinius, žinoma. Užaugus gal tie žaidimai nebeaktualūs. O atsiradus saviems vaikams, žinoma, tie žaidimai sugrįžo“, – sako atlikėjas

Donatas pripažįsta, kad būtent Velykos ir Kūčios yra dvi šventės, kurios yra išlaikiusios tradiciją suburti visą giminę prie vieno stalo. Tačiau šiemet šventės vėlgi bus paženklintos karantino.

Mantas Jankavičius pasakoja, kad jo šeimos namuose Šv. Velykos ne tik dar viena šventė ar atostogų metas, tačiau diena, turinti ypatingą prasmę.

„Šv. Velykos – tai Kristaus prisikėlimo šventė, o mūsų šeima švenčia tą džiaugsmą, švenčiame tai, kad esame apsaugoti, kad saugūs mūsų namai, šeima, artimieji. Tai – ne tik kiaušinių dažymas, tačiau susitikimas su artimaisiais, močiutėmis ir seneliais“, – sako dainininkas.

Vis dėlto Mantas priduria, kad šie metai jo šeimos tradicijoms bus kitokie.

„Velykos šiais metais bus kitokios. Bet, ačiū Dievui, vienišumo pajausti neteks – namuose būrys vaikų. Tačiau kartėlio yra tame, kad į šių metų šventę atvykti ir susitikti su vaikais negalės močiutės“, – apgailestauja mokytojas.

Kalbėdamas apie tradicijas, Mantas Jankavičius svajingai prisimena kiaušinių marginimo technikas ir margučių daužymo kovas.

„Kai mažas būdavau, visos tos tradicijos – iš močiučių. Kiaušinius dažydavome su svogūnų lukštais, įdėdavome kruopų, žolelių. Dėdavome į senas mamos pėdkelnes ir virdavome. Šitos tradicijos perėjusios ir į dabartinę šeimą. Taip pat, vaikai jau moka išsirinkti stipriausią kiaušinį pagal formą, kad nugalėtų kiaušinių daužyme“, – pasakoja jis.

Mantas priduria, kad smagu prisiminti, kai dažytais kiaušiniais keisdavosi su draugais – mat tai dovana, kuri galbūt atrodo bevertė, tačiau suteikia „stebuklingą bendrumo jausmą“, kadangi dovanojama ne kažkas materialaus, o tarsi simboliška gyvenimo dalis.

Šv. Velykų proga Mantas Jankavičius ir jo komandos dalyviai visai Lietuvai siunčia muzikinius linkėjimus ir kviečia šį vakarą jaukiai su šeima susiburti prie televizijos ekranų ir 19 val. 30 min. per LNK stebėti unikalų projekto etapą ir pasirodymus, užbursiančius visą Lietuvą.