„Vaikščiojo ratais su vėliavomis rankose po sceną, viskas būtų lyg ir gerai, jei ne tų merginų triusikai, sulindę į užpakalius. Man tai buvo akivaizdus pasityčiojimas iš Lietuvos vėliavos. Tai tikrai nebuvo vykęs pasirodymas. Koktu žiūrėti ir net nesuprantu, kam taip reikia daryti. Nei vietoje, nei laiku, nei estetiška. Vieną apdovanojimų įteikė prezidentė. Įdomu, ar šalies vadovė buvo informuota apie tokius rengėjų ketinimus “, - dėstė DELFI skaitytoja.

Statulėlę iš televizijos ekrano už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškai muzikai įteikė jos ekselencija Dalia Grybauskaitė. „Lietuviškos muzikos apdovanojimai suvienijo muzikos mylėtojus. Man didelė garbė apdovanojimą perduoti Algirdui Kaušpėdui ir grupei „Antis“. Kad muzika jus lydėtų visur ir visada“, - iš anksto įrašytame siužete kalbėjo Lietuvos respublikos prezidentė.


Pagarba savo valstybei prasideda nuo pagarbos jos simboliams, todėl artėjant svarbiausioms valstybinėms šventėms DELFI primena, kas yra valstybės simbolių išniekinimas.

Tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Už valstybės simbolių išniekinimą baudžiamąja tvarka atsako asmenys, sulaukę 16 metų amžiaus. Atliktų veiksmų motyvai bei tikslai reikšmės neturi.

Viešas simbolių išniekinimas reiškia, kad vėliava ar herbas nuplėšiamas, sudraskomas arba sulaužomas matant kitiems arba nematant kitiems, tačiau šis įvykis tampa žinomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (744)