Tarp jų – vos galą su galu suduriantis našlaitis, kuris nesudvejoja radęs pamestą brangų daiktą – nuneša jį į policijos skyrių. Įmonė, kuriai protų nutekėjimas į užsienį rūpi labiau, negu buhalterija – finansiškai remti ji ryžtasi grįžtančius mokslininkus. Menininkai, apie Lietuvai negrąžintas skolas prabylantys universalia – taikos balandžių – kalba. „Pagerbkime juos už beldimą į uždarytas duris, kol sutinsta rankos, ir už tikėjimą, kad jas atidarys“, – sako akcijos sumanytoja Edita Mildažytė.

Jau ketvirtąjį kartą skelbiama „Šviesuolių“ akcija prasideda lapkričio 5-ąją ir truks visą mėnesį. Dešimt Lietuvos televizijos laidų pristato po tris šviesuolius, iš kurių žiūrovams siūlome išsirinkti savąjį. Pasak Editos, tai šalia mūsų gyvenantys idealistai – nors visuomenės akyse neretai jie tėra juokdariai, būtent jie neleidžia pamiršti, kiek daug gyvenime šviesos.

LTV laidos šviesuolius pristato pagal dešimt nominacijų, kuriose – po tris asmenybes. Dvidešimtmetį netrukus švęsiančio „Labo ryto“ atveju – tai trys šviesiausi pastarųjų dviejų dešimtmečių įvykiai. Visą lapkritį Lietuvos televizijos eteryje suksis vaizdo klipai, kviečiantys išrinkti savo šviesuolį, skambinant ar siunčiant trumpąją žinutę telefonu 1604.

Kviečiame balsuoti už vieną iš trijų kandidatų pagal šias nominacijas:

1. „Bėdų turgus“ – „Už nepalaužiamą tikėjimą šviesa“.
2. „Kultūra“ – „Už Lietuvos kultūros nešimą į pasaulį“.
3. „Labas rytas“ – „Už šviesiausią dvidešimtmečio įvykį“.
4. „Be pykčio“ – „Už akademinę šviesą ir moralinę laikyseną“.
5. „Pinigų karta“ – „Už modernų verslą ir humanišką požiūrį“.
6. „Požiūris“ – „Už saugomą ateitį“.
7. „Stilius“ – „Už šviesesnį kelią Europos vertybių link“.
8. „Gustavo enciklopedija“ – „Už šviesiausius metų mokytojus“.
9. „Gero ūpo“ – „Už tradicines vertybes. Už grįžimą prie ištakų“.
10. „Keliai. Mašinos. Žmonės.“ – „Už pagarbą uniformai ir ginklui“.

Gruodžio 2-ąją šviesuoliai bus pagerbti ir apdovanoti statulėlėmis įspūdingame koncerte. „Daugiau saulės, daugiau šviesos“ – nuo lapkričio 5-osios per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją