LRT ir toliau laikysis šūkio „Tai, kas svarbiausia“. O naująjį sezoną labiausiai atspindės leitmotyvas „Tūkstančiai prasmingų akimirkų“. Tai siejama ir su Lietuvos tūkstantmečiu – 2009-ieji dar nesibaigė, ir su programos turiniu agresyvios popkultūros aplinkoje.

Programos stuburas – informacinės laidos

Lietuvos televizijos naujienų tarnybos rengiamos informacinės laidos sudaro LTV programos stuburą. Seniausia šalyje televizinė informacinė laida „Panorama“ per vasarą padidino auditoriją ir nuolatos yra tarp žiūrimiausių LTV laidų.

Praėjusiame sezone startavusioje pavakario informacinėje laidoje „Šiandien“ LTV žiūrovai galės sužinoti karščiausias dienos naujienas.

Taip pat ankstyviausias žinias bus galima pamatyti laidoje „Labas rytas“, o „Vakaro žinios“ trumpai primins svarbiausias dienos naujienas.

Prie informacinių laidų galima priskirti ir naują „Klausimėlio“ autoriaus Juro Jankevičiaus projektą „Krašto spalvos“. Pastaroji laida įrodys, kad Lietuva nėra vien Seimo koridoriai ar didmiesčių panoramos – visame krašte yra daug įdomių, savitų žmonių ir įvykių, kurie nepelnytai pamiršti. Reportažus šiai laidai rengs regioniniai LTN korespondentai.

Virginijaus Savukyno rengiamoje analitinėje laidoje „Savaitė“ LTV žiūrovai turės progą įvertinti svarbiausius savaitės įvykius.

Į LTV sugrįžo „Žurnalisto tyrimas“

LTV žiūrovai ir toliau matys praėjusį sezoną populiariausias laidas „Bėdų turgus“ su Edita Mildažyte ir „Nacionalinė paieškų tarnyba“ su Palmira Galkontaite. Šios laidos jau seniai išaugo iš televizinių rėmų ir virto pagalbą teikiančiais socialiniais projektais.

Ritos Miliūtės laidoje „Teisė žinoti“ – debatai visuomenei svarbiais klausimais, nieko nešvelninant ir nenutylint.

Į LTV sugrįžo publicistinė Rūtos Sinkevičienės laida „Žurnalisto tyrimas“. Anksčiau ši laida rodyta „Lietuvos ryto televizijoje“, dar prieš tai – LTV, bet laidą gamino „Lietuvos ryto televizijos“ prodiuserinė kompanija. Kaip DELFI sakė LTV direktorius Rimvydas Paleckis, naujajame sezone „Žurnalisto tyrimas“ bus gaminamas LTV.

„Dabar nuo rudens kūrybinė grupė, be „Lietuvos ryto televizijos“ dalyvavo konkurse ir laimėjo kaip žurnalistinio tyrimo laida ir ji bus pas mus, bet ne kaip „Lietuvos ryto televizijos“ laida, o kaip atskirų gamintojų“, - pasakojo LTV direktorius.

Naujoje laidoje „Lietuva gali“ (vedėja - Rasa Krasauskaitė-Jakilaitienė) smulkaus ir vidutinio verslo atstovams bus patariama kaip išgyventi krizę.

Laidoje „Idėjų metas“ (vedėjas - Domas Burkauskas) bus įrodyta, kad turint idėjų, jokia krizė nebaisi.

Dar viena nauja laida - „Paskutinis klausimas“ su Jolanta Butkevičiene, kuri anksčiau dirbo TV3 televizijoje, o pastaruoju metu – „Lietuvo ryto televizijoje“.

„J. Butkevičienę pakvietėme mes. Tai irgi LRT laida, mūsų gaminama diskusijų laida, kurioje bus ne tik politikai ir aukšti pareigūnai, bet ir paprasti piliečiai, keldami visuomenei aktualias temas. Tokio formato laidos nebuvo anksčiau, ji turėjo nuo rudens atsirasti ir mes tiesiog ieškojome vedėjo ir apsisprendėme kviesti J. Butkevičienę. Ji palieka „Lietuvos ryto televiziją“ ir dirbs pas mus“, - sakė R. Paleckis.

Kiekvieną darbo dieną 11 val. LTV tiesiogiai iš Lietuvos radijo studijos tiesiogiai transliuos laidas „Tarp Rytų ir Vakarų“, „Toks gyvenimas“, „Forumas“ ir „Akiračiai“.

Taip pat bus transliuojamos tautinėms mažumoms skiriamos laidos.

Tikri balsai, tikros žinios, tikros emocijos

Antrą sezoną Lietuvos televizijoje eteryje matysime žiūrovų pamiltus projektus. Šeštadieniais LTV vėl kvies į auksinio balso konkursą „Triumfo arka 2009“ (vedėjai – Giedrius Masalskis, Laura Imbrasienė, Marius Jampolskis).

Penktadieniais bus rodoma moksleivių žinių viktorina „Tūkstantmečio vaikai“(vedėjai – Vaida Genytė ir Žygis Stakėnas). Ši laida dažnai būna rimtas žinių patikrinimas ir vyresnei auditorijai.

Ketvirtadieniais po „Panoramos“ prie ekranų vėl kvies auksinių šlagerių laida „Mūsų dienos kaip šventė“. Penktadieniais įprastu laiku – liaudiškos muzikos vakaronės „Duokim garo“ su Loreta Sungailiene ir Stanislovu Kavaliausku.

Į naują laidą „Ryto suktinis“ šeštadienio rytais pakvies Zita Kelmickaitė. Pasak laidos vedėjos, žmonės kurie žiūrės „Ryto suktinį“, visada bus geros nuotaikos, skaniai valgys ir sveikiau gyvens.

Kiek kitaip atrodys ir laida „Talentų ringas“. Naujasis jos vedėjas – Ignas Krupavičius, o rūstusis komisijos pirmininkas liko tas pats – Tomas Sinickis.

Laidos pačiai įvairiausiai auditorijai

Naujajame sezone žurnalistė Lolita Sutkaitienė su nauja kūrybine komanda rengs kultūros apžvalgą „Durys atsidaro“.

„Gamtos patruliai“ (Daumantas Butkus ir Sandra Kučinskienė) – praėjusį sezoną bene daugiausiai skambučių sulaukusi LTV laida. Žmonės ne kartą mėgino informuoti laidos rengėjus apie nusikaltimus prieš gamtą Tai įrodo, kad aplinkosaugos problemos rūpi daugeliui LTV žiūrovų.

Norintiems praplėsti savo akiratį ir sužinoti įdomybių iš viso pasaulio LTV siūlo laidą „Popietė su Algimantu Čekuoliu“. Gali būti, kad žurnalistas, keliautojas ir rašytojas Algimantas Čekuolis yra vyriausias televizijos laidų vedėjas pasaulyje – jam lapkritį sueis 78 metai!

Toliau bus kuriama ne tik mažiems, bet ir dideliems žiūrovams įdomi „Gustavo enciklopedija“, kurioje Audrius Rakauskas įsikūnija į daugybę personažų.

Savaitinis gyvenimo būdo žurnalas „Stilius“ pasakos apie pasirinkimus, lemiančius gyvenimo kokybę. Laidos autorė ir vedėja – Violeta Baublienė.

Pirmadieniais svarbiausius savaitės sporto įvykius laidoje “Trys milijonai” apžvelgs Linas Kunigėlis ir Martynas Starkus.

Dokumentinių portretų ciklą “Legendos” tęs Aistė Stonytė.

Kelionių mėgėjams rugsėjį bus rodoma laida “Mylių Amerika” (vedėjai - Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius), vėliau – “Keliaukim” su Neringa Skrudupaite.

Dar viena sezono naujiena – “Sveikinimų koncerto sugrįžimas” į Lietuvos televiziją. Jį ves aktorė Gražina Baikštytė.

Pasaulinio garso filmai ir serialai

LTV šį sezoną rodys visame pasaulyje pripažinimą pelniusius klasikinius ir naujus filmus „Ponas ir ponia Smitai“, „Sachara“, „Taksi 4“, „Viesulas“, „Atgal į ateitį“, „Ateivis“, „Kvepalai“, „Pakilęs iš pelenų“, „Avarija“, „Babelis“, „Venecijos pirklys“ ir kitus.

Nuotykinių ir detektyvinių serialų gerbėjams kvapą gniauš vieni populiariausių pasaulyje JAV serialai „Dingę“ ir „24 valandos“, klasikinis vokiečių detektyvinis serialas „Senis“, austrų „Komisaras Reksas“, amerikiečių „Specialus policijos būrys“. Šeimyninių sagų mėgėjai toliau turės progą žiūrėti australų serialą „Makleodo dukterys“,

Lietuvos televizija tęs “Discovery” kanalo dokumentinių filmų ciklą. Tai dokumentika apie pačius netikėčiausius atradimus, paslaptis, neregėtus ir stulbinamus stebuklus. Šį kartą filmai iš serijos apie senąsias civilizacijas nukels mus į patį civilizacijos lopšį – seniausią, 5000 metų prieš mūsų erą atsiradusią Egipto civilizaciją.

Taip pat reiktų pamineti serialus vaikams „Aviukas Šonas“, „Ragai ir kanopos sugrįžta“, „Pašėlę Tornberiai“, „Tufiai ir Toniai“ ir „Teletabių“ įpėdinis „Paslapčių sodas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją