Didžiojoje Lietuvos televizijos studijoje Justė Arlauskaitė-Jazzu, Ieva Zasimauskaitė, Paula, Edmundas Seilius, Romas Dambrauskas, Vytautas Šiškauskas, Paulius Bagdanavičius bei grupės „Freaks on Floor“, „Thundertale“ ir „Rebelheart“ sudainavo kūrinius, kurie tapo šalies istorijos dalimi.

Laidos „Dainuoju Lietuvą“ filmavimo metu vedėjai Gerūta Griniūtė ir Andrius Rožickas pripažino, jog išrinkti tautiškiausią ir gražiausią lietuvišką dainą – atsakinga ir sudėtinga užduotis.

Praėjusiais metais pristatytą dainą „Rudens naktis sustojo“ atlikusi J. Arlauskaitė-Jazzu sulaukė daugiausiai komisijos komplimentų. „Talentinga atlikėja, o tai reiškia, kad galima sakyti tai, kas negerai. Netalentingas žmogus nepasitaisys, o talentingas visada gali ir geriau“, – sakė komisijos narė ir televizijos laidų vedėja Zita Kelmickaitė.

Žinoma moteris pridūrė, jog atlikdama dainą atlikėja galėtų būti mažiau manieringa, nors ir pripažino, kad tai svarbi jos įvaizdžio dalis.

Atlikėja Ieva Zasimauskaitė sulaukė priekaištų dėl tarties. „Gausite diržo. Paklausykite kaip kalba jūsų tėvai. Dainuokite tas užsienietiškas dainas, bet ir gražiai lietuviškai“, – kritikos negailėjo Z. Kelmickaitė.

Jai pritarė ir kiti komisijos nariai Gintaras Rinkevičius ir Darius Užkuraitis.

„Renkame Lietuvos dainą, o čia gyvena ne tik lietuviai“, – atlikėją gynė A. Rožickas.

Bene nostalgiškiausią vakaro dainą „Ilgas vakaras“ atlikę „Rebelheart“ studijoje susirinkusiems priminė ilgesingus vakarus prie laužo. Už puikiai visiems žinomą dainą legendinei grupei dėkojo ir komisija, ir laidos vedėjai.

Remiantis komisijos balais geriausia tapo J. Arlauskaitė-Jazzu, antroji – I. Zasimauskaitė, o trečiaisiais buvo pripažinti „Rebelheart“. Vėliau susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškės ir kas taps geriausiais bei laimės kelialapį į pusfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją