Jau ne pirmi metai Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija – neatskiriama Vilniaus knygų mugės dalis. Antrus metus iš eilės nacionalinis transliuotojas apie knygų mugę ne tik informuoja, bet ir tiesiogiai transliuoja iš jos daugelį savo laidų. Kaip ir pernai, šiemet Litexpo parodų centre, kur vasario 23-26 dienomis vyks Knygų mugė, bus įsikūrusi speciali LRT studija.

„Paskatinti praėjusių metų sėkmės, nusprendėme Knygų mugės Rašytojų kampe vėl įrengti LRT studiją, kurioje bus tiesiogiai kuriamos ir įrašomos radijo ir televizijos laidos. Lankytojams tai bus puiki proga pamatyti ir pabendrauti su žinomais LRT laidų vedėjais, pamatyti radijo ir televizijos virtuvę iš arti. O mums tai – puiki galimybė tapti vieno gražiausių, populiariausių Lietuvos kultūrinių renginių dalimi“, – sako LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Jau šį ketvirtadienį, vasario 23 dieną, 11 val. iš Litexpo parodų centro bus tiesiogiai transliuojama Lietuvos radijo ir Lietuvos televizijos laida „Forumas“, kurią veda Virginijus Savukynas. Penktadienį tuo pat metu iš ten bus galima matyti ir girdėti Tomo Dapkaus vedamą laidą „Akiračiai“. Šeštadienį 10 val. iš Knygų mugės tiesiogiai transliuos ir Lietuvos radijo laida „Kultūros savaitė“, kuria veda Gailutė Jankauskienė ir Jolanta Kryževičienė.

Šeštadienio vakarą, 17 val., Knygų mugėje Lietuvos radijo kultūros laidos bus apdovanotos 2012-ųjų Bičiulių premija, kurią skyrė Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga.

Visas tris dienas Knygų mugėje dirbs tiesioginė Lietuvos radijo aktualijų laida „Lietuvos diena“ (14 val., ved. Madona Lučkaitė).

Sekmadienį 12 val. į Knygų mugę atvyks didis knygų mylėtojas, Lietuvos televizijos laidos „Gustavo enciklopedija“ pagrindinis personažas Gustavas (Audrius Rakauskas). Šeštadienį 13 val. bus galima pasilabinti su smalsius žiūrovus ir klausytojus ugdančia LRT legenda – Teta Beta – radijo laidos „Tetos Betos viktorina“ vedėja Bernadeta Lukošiūte.

Lietuvos televizijos laidos „Pinigų karta“ vedėjas Andrius Tapinas mugėje organizuoja diskusijas keliomis temomis: apie genialų verslininką Steve‘ą Jobsą (ketvirtadienį 17 val.) ir apie knygą naujojoje ekonomikoje (penktadienį 18 val.).

Naujai išleistas savo knygas pristatys Edita Mildažytė (vasario 23 d. 15 val.), Palmira Galkontaitė (vasario 24 d. 15 val.).

Daugelį diskusijų ir knygų pristatymų tiesiogiai transliuos Lietuvos televizijos antrasis kanalas. LRT pagalba apsilankyti mugėje galės atokiausių Lietuvos kampelių gyventojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją