Visur aplinkui, žinoma, natūrali veja, automatinis apšvietimas ir, kas be ko, signalizacija. Privačias valdas saugo ne tik įvairios tvoros (vielinės, pintų vytelių, medinių brūklių, metalinės ar kokios kitokios), tačiau ir įstatymas. Žodžiu, per daug nesiplečiant, tai jau visai nebe tas kažkada buvęs tarybinis kolektyvinis sodas, o sodų bendrija skambiu pavadinimu: „Rojus Lietuvoj“.

Dauguma šešių arų sklypelių savininkų jau nebeatvažiuoja čia pasikapstyti savaitgaliais ar praleisti vasaros atostogų – jie čia persikraustė gyventi visam laikui. Kas palikę didmiestyje butus vaikams, kas didmiestyje pasilikę patys, o sode įkurdinę užaugusius vaikus su šeimomis, o kas savo sklypus pelningai pardavė ir juose išdygo naujųjų savininkų namai.

Tokių „rojų“ Lietuvoje ne vienas. Tačiau vienas jų – ypatingas, nes jį bus galima pamatyti naujame LRT TELEVIZIJOS seriale „Rojus Lietuvoj“. Pirmoji serija – jau antradienį, spalio 16 d. 19.55 val.

Sodų bendrija „Rojus Lietuvoj“ – pagrindinė serialo veiksmo vieta, o pagrindiniai veikėjai – jo gyventojai. Tai bendrijos pirmininkas Jurgis Petrauskas, labai reiklus, aktyvus, nenuilstančios dvasios žmogus. Bendrijos buhalterė Rožė Buivydienė, dar jauna, veržli moteris, kurios vyras dėl gražuolės žmonos kankinasi kaldamas pinigą Norvegijos statybose. Liudas Jomantas, našlys policininkas, gyvenantis su jauna dukra ir be kurio palaikomos tvarkos ,,Rojus Lietuvoj“, atvirai šnekant, visai nepanašėtų į rojų. Dar galima paminėti Vaciuką, nuoširdų rojaus trisdešimtmetį bomželį.

Atsitiktinumas tai ar ne, bet visiškai šalia gyvena serialo „Giminės“ herojai, kurie, spaudžiami kažkokių reikalų, vis apsilanko „Rojuje“.

Vaidina: Petras Dimša, Albinas Arkauskas, Jurga Kalvaitytė, Giedrė Giedraitytė, Darius Auželis, Donatas Švirėnas, Irmantas Jankaitis ir kiti.

Scenarijaus autorius Bronius Bušma, režisieriai Saulius Vosylius ir Valdas Babaliauskas, operatorius Jonas Gurskas, kompozitorius Alvydas Jegelevičius, garso režisierius Darius Kalinauskas, prodiuseriai Saulius Vosylius ir Algirdas Žvinakevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)