Šių ir kitų kūrėjų dainas atliko ne mažiau garsūs dainininkai: Povilas Meškėla, Aistė Smilgevičiūtė, Rūta Ščiogolevaitė, Olegas Ditkovskis, Neda Malūnavičiūtė, Česlovas Gabalis, Evelina Anusauskaitė, Egidijus Sipavičius, Viktoras Malinauskas, grupės „Rebelheart“ ir „Laikrodis“, taip pat tik pradedantys karjerą scenoje, bet jau spėję užkariauti publikos simpatijas – Justas Lapatinskas, Jonas Čepulis, Mino.

Savo dainas konkursui pateikė ir profesionalūs kompozitoriai: Jurgis Juozapaitis, Feliksas Bajoras, Antanas Fokas, Jaroslavas Cechanovičius, Julius Siurbis, džiazo muzikos kūrėjas ir improvizatorius Ričardas Anusauskas, o jas atlieka operos solistas Vytautas Juozapaitis, dainininkė Aušra Stasiūnaitė ir jos vadovaujamas vokalinis ansamblis „Inmezzo“, Liudas Mikalauskas, Baritonų trio ir kt.

Didžioji autorių dalis gyvena Lietuvoje, tačiau nemažai dainų sulaukta ir iš išeivijos – Airijoje, Švedijoje, Anglijoje, Norvegijoje ir kitose Europos šalyse gyvenančių lietuvių.

Atrinktos dainos nuo gegužės 24 d. iki birželio 30 d. darbo dienomis nuo 12 val. 10 min. bus transliuojamos Lietuvos radijo laidoje „Muzikinis vidudienis“.

Konkurso finalas – liepos 6-ji, Mindaugo karūnavimo diena. Šventinėje Lietuvos radijo laidoje bus pristatytos daugiausiai balų surinkusios dainos ir jų autoriai. Pirmąsias tris vietas užėmusios dainos, jų autoriai bus apdovanoti diplomais ir piniginėmis premijomis, kurias skyrė Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra LATGA-A. Pirmoji vieta – 5000 litų, antroji vieta – 3000 litų, trečioji vieta – 2000 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją