Per tiek metų keitėsi ir vedėjai, ir pavadinimai, tačiau esmė liko ta pati: „atverti klausytojų širdims ir protams vartelius į Lietuvos gamtą“, – sako šiandien laidos kūrėjai Adolfas Drungilas ir Zenonas Butkevičius. Atrodo, jiems tai puikiai pavyksta: laida turi daugybę gerbėjų ne tik tarp mokslininkų ir gamtosaugos valdininkų, bet ir paprastų žmonių, kurie dėl jos aukoja saldų savaitgalio miegą (laida transliuojama 4.30 ir 6.30 val.). Išklauso laidą, o paskui sėda rašyti laiškų. Jeigu laiškų srautas rodo laidos populiarumą, tai jis nemažesnis, negu ankstesniais dešimtmečiais, sako laidos autoriai.

Laida gimė 1957 metų rugsėjo 28 dieną. Tada ji vadinosi „Gamta, medžioklė, žūklė“. Ją vedė dabar jau šviesios atminties Antanas Grigelis, prie laidos vairo sėdėjęs daugiau negu keturis dešimtmečius. Jam pasitraukus, laidą kuria Adolfas Drungilas ir Zenonas Butkevičius, jiems talkina Audronė Šopagaitė ir Nijolė Baranauskaitė.

Rugsėjo 29-ąją kviečiame klausytis jubiliejinės laidos, kurioje dalyvaus nemažai nuolatinių „Gamta – mūsų namai“ klausytojų ir autorių. Tarp jų – ir žmogus, dalyvavęs pirmojoje laidoje. Tai žemės ūkio mokslų daktaras Juozas Savickas, bebaigiantis devintąją dešimtį.

Kitas jubiliejinės laidos pašnekovas, Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas Leonas Jezerskas, paklaustas, ką šeštąją dešimtį pradėsiančioje laidoje reikėtų patobulinti, nusistebėjo: „Lakštingalos balso nieks netobulina...“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją