Literatūros vertėjų sąjunga džiaugiasi, kad Jolantos Kryževičienės kuruojamos Lietuvos radijo kultūros laidos kviečia klausytojus domėtis kultūriniu gyvenimu, diskutuoti su kultūros veikėjais, atkreipia dėmesį į svarbius šių dienų kultūros reiškinius ir procesus, analizuoja jos politiką ir opiausias problemas.

Gerai verstinei literatūrai eterio laiko nuolat skiria „Kultūros savaitė“ ir „Literatūros akiračiai“. Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga ypač džiaugiasi bendradarbiavimu su Lietuvos radijo „Klasikos“ programos laida „Ryto allegro“ ir jos rengėjais – Karina Metrikyte, Alma Valantiniene, Laima Ragėniene ir Viktoru Paulavičiumi. „Ryto allegro“ aktyviai prisideda prie Metų verstinės knygos rinkimų įdomiais pokalbiais su knygų vertėjais.

Bičiulių premiją Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga skiria asmeniui arba organizacijai, per pastaruosius vienerius metus ypač nusipelniusiems meniniam vertimui ir vertėjo profesijai – kritikui, žurnalistui, redaktoriui, pedagogui, bibliotekininkui ar bibliotekai, kalbininkui, leidyklai ar leidėjui ir pan. Premijos tikslas – įvertinti laureato darbą ir indėlį puoselėjant ir garsinant literatūros vertimo meną.

Pirmuoju Bičiulių premijos laureatu 2007 m. paskelbtas žurnalas „Gimtoji kalba“, 2008 m. – Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius ir žurnalas „Rubinaitis“, 2009 m. – Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka, 2010 m. – kalbininkė Rita Miliūnaitė, 2011 m. – literatūrologė Dalia Zabielaitė.

Lietuvos radijo kultūros laidų kūrėjai bus apdovanoti atminimo dovana – skulptoriaus Arvydo Ališankos sukurta skulptūrėle – ir diplomu. Jie bus įteikti per Vilniaus knygų mugę 2012 m. vasario 25 d., šeštadienį, 17 val. „Litexpo“ rūmų Rašytojų kampe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją