Gerų žmonių mūsų šalyje – daugybė. Paprastas ir atviras žmonių nuoširdumas atsispindi atsiųstose anketose: „Rūpindamasi kitais, ji pamiršta save“, „Kad pagerintų savo kaimui ir kitiems gyvenimą, ji dirba labai daug“, „Dabar jau žinau, kad Angelai sargai tikrai yra“, „Jos širdis labai didelė ir gera“, „Grumdamasis už draugo gyvybę, vos neprarado savo gyvenimo“, „Jos pastangos išjudino daugybę šeimų, valdininkų ir darbininkų“, „Jis buvo sukurtas Dievo, kad darytų gerus darbus“, „Jis įrodė, kad ne visi lietuviai išvyksta patvirtinti paplitusio gando, jog mūsų tautietis užsienyje – savanaudis ir vagis.“

Daugiausia nominantų šalies garbingiausiojo piliečio vardui gauti suplūdo iš Vilniaus ir Kauno apskričių. Ne ką atsilieka ir Šiaulių apskritis – čia už įvairius kilnius darbus nominuojami šeimos nariai, artimi bičiuliai ar tiesiog bendruomenių nariai, kurie ir yra tikri tautos didvyriai – savo kilniais, nesavanaudiškais darbais ar poelgiais neša šviesą ir prisideda prie geresnės Lietuvos kūrimo.

„Kaip tik tokie gerumo kupini laiškai skrieja TV3 Žinių tarnybai. Juose aprašyti kilnūs vaikų žygdarbiai ir garbaus amžiaus žmonių gyvenimo nuopelnai. Mūsų tautiečiai tikrai pastebi šalia mūsų esančius didvyrius – tuos, kurie teikia neatlyginamą pagalbą, labdarą globos namų auklėtiniams, rūpestį ir meilę savo artimiesiems ar kruopščiai, vedini pareigos ar talento, dirba. Tačiau labiausiai sujaudina paprastų žmonių žygdarbiai – istorijos žmonių, kurie paaukojo savo gyvybes gelbėdami kitus“, – kalbėjo TV3 Žinių tarnybos vadovas Sigitas Babilius.

Geri darbai turi būti įvertinti, o juos darantys – pagerbti, todėl visi Lietuvos gyventojai kviečiami jiems žinomus šalies paprastus žmones, kurie pasaulį daro gražesnį, o Lietuvą – geresnę, pasiūlyti „Lietuvos garbės 2012“ didvyrio vardui gauti.

Lietuvos garbingiausius šiemet, kaip ir šešerius metus iki šiol, išrinks kompetentinga garsių ir Lietuvai nusipelniusių žmonių komisija ir, žinoma, TV3 žiūrovai.

Didvyrių istorijas galima siųsti TV3 Žinių tarnybos el. pašto adresu zinios@tv3.lt arba paskelbti specialioje „Lietuvos garbės 2012“ anketoje TV3 svetainėje. Čia bus skelbiamos žiūrovų pasiūlytos didvyrių istorijos, taip pat bus galima balsuoti už savo herojus.

Patys kilniausieji darbai bus pagerbti kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, įvyksiančiuose „Lietuvos garbės“ apdovanojimuose. Pasidžiaugti žygdarbiais į apdovanojimų ceremoniją susirenka iškiliausios, garbingiausios šalies asmenybės, populiariausi Lietuvos pramogų, sporto, kultūros ir politikos veikėjai. TV3 televizija savo žiūrovams padovanos įspūdingą koncertinę programą.

„Lietuvos garbė“ yra tradicinis TV3 projektas. Per šešerius projekto metus iškilminguose renginiuose už kilnius darbus jau yra pagerbti 62 žmonės iš visos Lietuvos.