Partneris nežinojo, kas jo laukia

Daugiau nei 45 metus scenoje karaliaujančios Birutės Petrikytės, regis, neturėtų gąsdinti niekas. Vis dėl to, scenos profesionalė prisipažįsta, kad jaudulio prieš pasirodymą buvo, rašoma spaudos pranešime.

„Net pati save nustebinau, bet sudrebėjo širdelė, pagalvojau, o kas, jeigu viena ar kita mokytojo kėdė neatsisuks?“, – atvirauja Birutė.

Birutės Petrikytės ir Igorio Jermolenkos duetas

Ir nors pasirodymui ruošėsi itin atsakingai, ji neslepia, kad į viską pažiūrėjo kaip į smagią avantiūrą.

„Iš pradžių abejojau, ar dalyvauti, svarsčiau, kad geriau palikti tokius reikalus jaunimui. Bet tada pagalvojau – o kodėl gi ne? Ir nors tokius projektus laikas nuo laiko paseku, jau kaip dalyvė patyriau tikrai nemažai „naujoko“ staigmenų“, – juokiasi Birutė.

Dar daugiau staigmenų – jos dueto partneriui Igoriui Jermolenkai.

„Buvo nelengva rasti su kuo kurti duetą – visi mūsų amžiuje nedrįsta leistis į tokius nuotykius. Bet tada prisiminiau Igorį, kurį pažįstu jau 40 metų ir su kuriuo turime puikią ilgametę draugystę. Tiesa, jį įkalbėjau tik neatskleidusi jam tiesos iki galo: sakiau, kad projekte dainuosime tik kaip svečiai, o ne kaip dalyviai“, – dar labiau juokiasi pozityvo nestokojanti atlikėja.

Vis dėlto, jau prasidėjus filmavimams, ji sako nesigailinti, kad pasiryžo.

„Kaip sakoma, kad sužinotum, jog maistas skanus, jo reikia paragauti. Taigi, kad sužinotum, kaip projekte smagu – reikia jame sudalyvauti. Labai dėkoju projekto komandai už nuostabią patirtį“.

Birutės Petrikytės ir Igorio Jermolenkos duetas

Petrikytės anūkas klausosi „ba.“

Paklausta, kas labiausiai džiugina projekte „Lietuvos balsas. Kartos“, Birutė visus titulus atiduoda jaunimui.

„Taip gera matyti daug nuostabių, talentingų, dainuojančių žmonių! Štai mano anūkas klausosi projekto mokytojo Beno Aleksandravičiaus muzikos, su jo kūryba supažindino ir mane dar iki projekto. Tai yra labai įdomus unikalus jaunuolis“ – naujos kartos atstovui komplimentų negaili atlikėja.

Jos manymu, kai kurie scenos veteranai veltui pernelyg skeptiškai žiūri į šiuolaikinę muziką.

„Juk mūsų tėvai taip pat žvelgė į mus, mes lygiai taip pat juos stebinome. Eina progresas ir mes jo nesustabdysime, reikia tik pasidžiaugti“.

Pasiteiravus, kas gi iš jaunųjų atlikėjų galėtų pakeisti ilgamečius grandus, Birutė pabrėžia, kad jų yra tikrai daug: „The Roop“, „Donatas Montvydas“, Vaidas Baumila – visų neišvardinsiu“.

Birutė Petrikytė ir Rolandas Mackevičius

Duetas kelia iššūkių ir profesionalams

Birutė Petrikytė yra sukūrusi nemažai garsių duetų, tarp kurių, pasak jos, ryškiausi yra duetai su Viktoru Malinausku, duetas su dukra Andželika ar duetas su rusų dainininku Valerijumi Leontjevu.

„Duetas yra labai raiški priemonė ir gali nuskambėti be galo gražiai, tačiau tam reikia įdėti daug darbo. Vien kaip sunku rasti bendrą balso tembrą, prisitaikyti prie partnerio tembro. Na, bet mes su Igoriu tikrai pasistengėme, man atrodo pavyko neblogai“, – apie būsimą pasirodymą intriguoja Birutė Petrikytė.

Į klausimą, iš kur ji turi tiek energijos vėl ir vėl lipti ant scenos, Birutė atsako su dar didesniu energijos pliūpsniu.

„Tai duota iš kažkokių jėgų, kurios yra aukščiau. Aš nejaučiu metų. Nenoriu dar miegoti – noriu bėgioti“, – juokiasi Birutė.

Aklosios „Lietuvos balso. Kartos“ perklausos – sekmadienį 19.30 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)