Tačiau finalo metu įvyks ir keli pasikeitimai. Nors dalyvių pasirodymai buvo filmuojami Vilniuje praėjusią savaitę, dviejų finalistų pasirodymai įvyko kitur. Latvijoje gyvenantys Elizabeta ir Edgars neturėjo galimybės koncertuoti Lietuvoje.

„Dėl abiejų dalyvių galimybės pasirodyti projekto finale kreipėmės į Lietuvos respublikos Užsienio reikalų ir Kultūros ministerijas. Gavome specialų Kultūros ministro įsakymą Nr. ĮV-593, suteikiantį teisę Edgars Kreilis ir Elizabeta Eliševa išimties tvarka kirsti Lietuvos respublikos sieną. Tačiau susidūrėme su kita teisine problema – pagal filmavimo metu galiojančius teisės aktus šie dalyviai iškart privalėjo karantinuotis dviem savaitėms, tad teisėtai pasirodyti „Lietuvos balso“ finale jie vis tiek nebūtų galėję. Klausimo sprendimo geranoriškai ieškojo visas ministrų kabinetas, stengdamiesi rasti galimybę pritaikyti kokią nors galimą išimtį, tačiau apeiti, nors ir jau ganėtinai formalios karantinavimosi prievolės, kuri netrukus bus panaikinta, nepavyko surasti. Esame dėkingi ministrų kabinetui už operatyvų ir nebiurokratišką dėmesį šiai išskirtinei situacijai. Vertindami įdėtas pastangas ir gerbdami Lietuvos respublikos įstatymus ir galiojančius teisės aktus, nepaisant įdėtų didelių visų pastangų, nusprendėme vis dėlto ieškoti kitokio būdo, kaip finalininkai galėtų pasirodyti konkurse ir toliau kovoti dėl piniginio prizo bei Lietuvos balso trofėjaus“, – apie neeilinę situaciją pranešime spaudai pasakoja kūrybos namų ELITAZ vadovas Gediminas Jaunius.

Lietuvos balso prodiuseriai pasirūpino, kad eteryje žiūrovai Edgars ir Elizabetos pasirodymus tikrai išvystų. Latvijoje įrengtoje profesionalioje scenoje buvo nufilmuoti abiejų dalyvių šou ir šį sekmadienį televizijos žiūrovai turės galimybę juos įvertinti.
Vis tik tai – ne vienintelis pasikeitimas finale. Dėl asmenių sveikatos problemų, dėl nugalėtojo titulo nebekovos Monique komandos dalyvis Gytis. Finale jį pakeis dvikovų metu Gyčiui pralaimėjęs dalyvis Juozas.

„Labai nuliūdau išgirdusi apie Gytį, negalėjau patikėti, kad jo nebus finale. Tačiau priėmiau situaciją tokią, kokia ji yra. Pirmas dalykas, kurį pasiūliau, tai ne turėti vienu finalistu mažiau, o sugrąžinti dalyvį, prieš kurį Gytis kovojo dvikovose. Aš tikiuosi, kad žiūrovai Juozą priims, kaip savą ir palaikys jį, kaip lygiavertį dalyvį. Juozas tikrai buvo vertas praeiti į finalą, tiesiog dvikovų metu tuomet turėjo šiek tiek stipresnį varžovą. Juozas yra puikus pavyzdys, kaip negalima pasiduoti dėl savo svajonių“, – sako Monique.

Pats Juozas pripažįsta, kad kvietimas sugrįžti į projektą buvo visiškai netikėtas. Ir nors pasiruošimui dalyvis turėjo vos vieną dieną, noras ir užsidegimas, pasak jo, leido jam paruošti vieną stipriausių pasirodymų projekte: „Negaliu patikėti, kad galėsiu būti finalo scenoje. Mano noras buvo patekti bent į vieną tiesioginę kovą. Esu dėkingas projekto komandai, kad turėsiu šansą dainuoti scenoje dar kartą. Man tai yra tikras svajonės išsipildymas.“

Didysis projekto finalas LNK televizijos eteryje įvyks jau šį sekmadienį 19:30 per LNK. Projekto prodiuseriai kviečia finalinį šou stebėti su visa Balso šeima didžiuliame ekrane ant „Ozo“ prekybos centro stogo Vilniuje. Drive-in finalo stebėjimas ant stogo, kartu su specialiai paruoštais muzikiniais pasirodymais ir maloniomis staigmenomis, skirtomis tik finalinio vakarėlio dalyviams suteiks unikalią galimybę pasveikinti nugalėtoją ir pamatyti išsiilgtus scenos ir ekrano žvaigždžių pasirodymus gyvai. Prekyboje – tik 120 bilietų automobiliams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)