Vakaro metu Lietuva išrinko nugalėtoją – juo tapo iš Nigerijos kilęs ir savo gyvenimą iki karo Ukrainoje praleidęs Anyanya Udungwo. Vyras laimėjo ne tik nugalėtojo titulą, bet LNK įsteigtą 15 000 eurų piniginį prizą bei kontraktą su „Universal Music“.

Per keturias valandas trukusį šou žiūrovai balsavo dviem etapais, rašoma pranešime spaudai. Pirmajame etape iš dešimties pasirodžiusių scenoje buvo išrinkti keturi superfinalistai. Jais tapo 12 202 balsus surinkęs Anyanya, 11 768 balsus surinkęs Sidas, 5532 balsus surinkusi Vakarė ir 5377 balsus surinkusi Beata Beatričė.

Už kitus finalistus žiūrovai balsavo taip: Orestas – 4854 balsai, Elzė – 2619 balsai, Aurimas ir Dovydas – 2459 balsai, Maximiliano – 1719 balsai, Kasparas – 1096 balsai, Gabrielė su Simu – 805 balsai.

Superfinale balsai buvo skaičiuojami nuo nulio, žiūrovai už Anyanya, Sidą, Beatą Beatričę ir Vakarę balsavo iš naujo. Po dinamiškai besikeičiančių žiūrovų balsų finaliniai rezultatai buvo tokie: Anyanya – 21 214 balsai, Sidas – 17 166 balsai, Vakarė – 3567 balsai, Beata Beatričė – 1505 balsai. Balsavimo skaidrumu vakaro metu pasirūpino audito kompanija.

Dešimtojo „Lietuvos balso“ sezono nugalėtojas Anyanya, kartu su visa ELITAZ prodiuserių komanda, jau ruošiasi savo pirmajam nugalėtojo pasirodymui – atlikėjas surengs įspūdingą šou, gegužės 27 dieną, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Tuo metu „Lietuvos balsas“ skuba pasidalinti ir dar viena nauja žinia – kitą sezoną LNK eterį pasieks visos šalies pamilto projekto formato „Lietuvos balsas. Kartos“ antrasis sezonas.

„Lietuvos balsas. Kartos“ – unikalus, vos prieš metus televizijos eteryje pristatytas formatas, kuriame ant scenos savo balsais mokytojų kėdes atsukti bando ne solistai, o duetai, trio, kvartetai, grupės ar ansambliai. Nuo vaikų iki senjorų – čia savo balsą parodyti gali bet kokio amžiaus dalyviai. Kaip ir pirmajame sezone, projektas kviečia visus giminaičius, kaimynus, kolegas, poras ar bičiulius jungtis kartu, pildyti dalyvių anketas ir savo meilę muzikai parodyti visai Lietuvai.

„Atėjo metas didžiąją Lietuvos balso sceną ir vėl atverti visoms kartoms. Žinau, kad Lietuvoje yra nemažai žmonių, kurie stebėdami pirmąjį kartų sezoną truputį graužėsi nepamėginę. Dabar puikus metas priimti iššūkį ir pasinerti į nepamirštamą nuotykį – griebkit savo jaunesnius ar vyresnius bičiulius ar giminaičius ir lėkit pas mus į atrankas. Nors projektas laukia grandiozinis, vietų skaičius ribotas“, – apie projektą sako „Lietuvos balso“ vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius, raginantis visu pildyti anketas LNK svetainėje.

Praėjusiais metais pirmasis šio formato sezonas susilaukė didžiausio iki tol žiūrovų skaičiaus. Projekto nugalėtojomis tapo šešių merginų grupė „Hey!Mix“, kurios tuomet pripažino, jog į projektą atėjo tik norėdamos savo pasirodymais nudžiuginti Lietuvą ir tikrai nesitikėjo laimėti. Pirmojo sezono mokytojais tuomet buvo Vaidas Baumila, Ieva Prudnikovaitė, Benas Aleksandravičius ir grupė „69 Danguje“. Kas naujame sezone užims keturias mokytojų kėdes, projekto prodiuseriai žada paskelbti jau netrukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją