Sveikatos ir sveikos gyvensenos laidoje „Sveikas rytojus“ diskutuota apie tai, kodėl žmonės pasirenka atlikti riebalų nusiurbimo operaciją, kokias problemas ji sprendžia, kaip tinkamai jai pasiruošti ir kaip tokia operacija pakeičia galutinį kūno vaizdą.

Lietuviškuoju Kenu tituluojamas ir socialiniuose tinkluose dešimtis tūkstančių gerbėjų turintis TV žurnalistas Laurynas Dubrovskis vos prieš kelias savaites ryžosi riebalų nusiurbimo operacijai.

Kaip teigė pašnekovas, tokiu savo pasirinkimu jis nustebino ir pats save.

„Aš visą gyvenimą buvau toks lieknas, kad man tikrai tokios operacijos nereikėjo. Jei prieš kelis metus kažkas būtų pasakęs, kad tu darysiesi riebalų nusiurbimo operaciją, būčiau pasijuokęs ir sakęs, kad tai tikrai ne man. Nežinau, kas įvyko, bet tikriausiai, viskas susidėjo į vieną krūvą.

Bėgant metams pradėjo lėtėti medžiagų apykaita, prie dabartinės situacijos prisidėjo ir karantinai. Atsirado mažiau judėjimo, daugiau laiko praleisto namuose, maisto gaminimo, valgymo. Pastebėjau, kad jau matosi ir pilvas, ir pagurklis. Pradėjau sau nepatikti“, – laidoje atviravo Laurynas Dubrovskis.

Vyras pripažino, kad apsispręsti kūno dailinimui įtakos turėjo ir tokias operacijas patyrusių draugų motyvacija.

„Jei daug kas darosi šią operaciją, kodėl nepabandžius ir man? Tai yra viena populiariausių operacijų visame pasaulyje. Sportas nėra mano arkliukas. Mitybą tai prisižiūriu, tai nustoju prisižiūrėti, todėl pamaniau, kad tokia operacija bus efektyvus būdas išspręsti savo problemas ir susitvarkyti gyvenimo būdą“, – apie pasiryžimą operacijai pasakojo TV žurnalistas.

Laurynas atskleidė, kad prieš operaciją gavo ir tam tikras užduotis.

„Per pirmą susitikimą man pasakė, kad reikėtų numesti apie 5 kilogramus. Tuo metu manęs kaip tik laukė poilsinė kelionė į Egiptą, kur planavau nieko neveikti, gulėti prie baseino, skaniai valgyti. Pamaniau, kad reikia vis tiek prisižiūrėti.

Atostogų metu, tik atsikėlęs, pasiimdavau laikrodį, kuris matuoja žingsnius ir kalorijas. Ištisai plaukiojau baseine. Tačiau galvojau, kad man nepavyko atsikratyti tų papildomų kilogramų, nes svorio svarstyklėmis nematavau. Maniau, kad galbūt nusivilsiu. Bet operacijos dieną, užlipau ant svarstyklių ir žiūriu, kad numečiau 6 kilogramus. Prieš tokias operacijas savo jėgomis reikia atsikratyti šiek tiek svorio“, – apie pasiruošimą pasakojo Laurynas.

TV žurnalistas lemtingą minutę, jau gulėdamas palatoje, pasirinko patobulinti ir dar vieną kūno vietą.

„Man buvo nusiurbti riebalai nuo pilvo, šonų ir nugaros. Prieš pat operaciją, likus gal 15 minučių, gydytoja Raminta paklausė, ar dar turiu kokių klausimų. Tuomet pagalvojau ir pasakiau, kad norėčiau nusiurbti riebalus ir nuo pagurklio. Gydytoja sutiko“, – apie atliktus kūno pakeitimus kalbėjo pašnekovas.

Nors pooperacinis gijimo laikotarpis nėra trumpas, Laurynas pripažino, kad dabar jaučiasi gerai. O svarbiausia – jį džiugina vaizdas veidrodyje bei jausmas, kad dar neseniai taip varžę apgludę drabužiai, dabar yra pakankamai laisvi.

„Tai buvo pati pirmoji mano operacija. Lig tol nesu turėjęs nei su sveikata, nei su grožiu susijusių operacijų, tai jaučiuosi labai patenkintas, nes galvojau, kad bus blogiau. Praėjus dviems savaitėms jaučiuosi gerai. Vienintelis diskomfortas – kompresiniai drabužiai, kurie spaudžia kūną ir dar nepraėję pooperaciniai patinimai, kurie išnyks po 2 mėnesių, kai pradės matytis galutinis rezultatas. Kaip ir minėjo gydytojai bei pažįstami, draugai, kurie ši operaciją yra pasidarę – sunkiausia yra išlaukti tuos 2 mėnesius. Jeigu dar kartą reikėtų nusisiurbti riebalus, net nedvejočiau“, – atviravo pašnekovas.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Raminta Česnaitienė pasakojo, kad daugumai žmonių riebalai kaupiasi probleminėse kūno vietose: ant juosmens, pilvo, šlaunų, sėdmenų, žastų, skruostų, pasmakrės. Net ir sportuojantiems bei prisižiūrintiems mitybą šių sankaupų natūraliais būdais pašalinti ne visada pavyksta.

Atsakymai į visus klausimus – jau šį sekmadienį, 12 valandą, TV8 laidoje „Sveikas rytojus“!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją