Beje, filosofiją bei verslo administravimą studijavusiam 24 metų A.Baškauskui nesvetima ir antroji Lietuvos religija – jis yra žaidęs krepšinį vieno JAV universiteto, Lietuvos bei Vokietijos komandose.

Dvigubą – Lietuvos ir JAV pilietybę turintis sportininkas išlikimo žaidime, primenančiame Lietuvoje rodytą „Robinzonai", triumfavo sekmadienio vakarą. Tiesa, ilgiau nei mėnesį trukęs šou filmavimas prasidėjo vasario 2 dieną, o iki šio savaitgalio buvo rodomi įrašai.

Kad autoritetinga komisija jį paskelbtų nugalėtoju, A.Baškauskui teko išgyventi 39 dienas natūraliame gamtos prieglobstyje atokioje Panamos saloje, įveikti 15 konkurentų, o pergalės siekti net praliejant savo kraujo.

Lietuvis ir jo konkurentai į žaidimą buvo atrinkti iš 70 tūkst. pretendentų. „Aras nuo pat pradžių buvo lyderis, imdamasis ryžtingų sprendimų atvirai ir užkulisiuose", - rašoma oficialioje realybės šou svetainėje.

Paskutinį šou rytą Aro ir iš žaidimo dar neiškritusios jo bendraamžės pardavimo agentės Danielle laukinėje gamtoje laukė karališki pusryčiai – kiaušinienė su kumpiu, blynai, vaisiai, apelsinų sultys ir šampanas. Sočiai papusryčiavę abu žaidėjai nusprendė šampanu pasimėgauti sėdėdami ant uolos. Tačiau Aras, vienoje rankoje nešdamasis butelį, kitoje – taurę, netyčia kluptelėjo, paslydo ir nukrito. Stiklų duženos vaikinui stipriai sužeidė ranką, todėl stovykloje jam buvo suteikta medikų pagalba.

A.Baškauskas Kalifornijos Irvino universitete įgijo filosofijos bakalauro diplomą. 2003 metais šios aukštosios mokyklos laikraštis jį net buvo pripažinęs populiariausiu studentu. Vėliau tame pačiame universitete vaikinas baigė verslo administravimo magistrantūros studijas.

Pasak sportininko, jis buvo vienintelis magistrantūros studentas, žaidęs JAV studentų lygos NCAA vyrų varžybose ir už tai gaudavęs stipendiją.

Prieš keletą metų A.Baškauskas kaip profesionalas kurį laiką žaidė krepšinį Lietuvoje. Vėliau jis persikraustė į Pietų Afrikos miestą Keiptauną, kur atidarė jogos studiją ir pusmetį dirbo jogos mokytoju. Šiuo metu sportininkas tą patį daro Santa Monikoje ir rengiasi pradėti savo verslą. Jis prisipažino norintis už laimėtus pinigus atidaryti nuosavą jogos studiją.

A.Baškauskas nepamiršo krepšinio ir retkarčiais dalyvauja įvairiuose turnyruose. Pavyzdžiui, kovo mėnesį jis gynė Los Andželo sporto klubo „Banga" garbę kasmetiniame Lietuvos ambasadoriaus taurės turnyre Vašingtone.

Realybės šou tinklalapyje rašoma, jog vaikinas vėl norėtų rungtyniauti Europoje, o jo svajonė yra patekti į Lietuvos krepšinio olimpinę rinktinę.

A.Baškauskas anketoje apie save nurodė esąs užjaučiantis, nuoširdus ir mėgstantis bendrauti, laisvalaikiu medituoja, žaidžia golfą, futbolą, važinėja kalnų dviračiais bei mėgaujasi banglenčių sportu.

Beje, realybės šou laimėtojas yra ne vienintelis garsus šios šeimos atstovas. Jo mamos tėvas buvo Holivudo aktorius Macdonaldas Carey (1913-1994), nusifilmavęs 115 filmų ir vaidinęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Frankas Sinatra bei Ronaldas Reaganas. A.Baškauskas yra TV3 įkūrėjos Liucijos Baškauskaitės sūnėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)