Trakų pilies grindiniu kadaise vaikščiojo tikros kunigaikštytės ir princesės. Dabar istorija atgimė dar kartą. Prabangioje menėje iš būrio įspūdingai pasipuošusių merginų vienai buvo uždėta tviskanti, gryno sidabro, 244 Swarovski kristalais papuošta karūna, pagaminta „Aukso centro“ meistrų, liudijanti, kad ji tapo pirmąja Lietuvos princese.

Paskutinis laiptelis iki pergalės nebuvo lengvas. Iš penkiolikos konkurso dalyvių finale buvo likusios tik keturios: Eglė Stonkutė, Urtė Šilagalytė, Ana Procenko ir Gintarė Januševičiūtė. Visos – labai skirtingos ir savaip žavios. Jos turėjo paskutinę progą įrodyti žiūrovams ir komisijai, ko yra vertos. Kokių talentų per keturis projekto mėnesius merginos dar nespėjo atskleisti? Net kai atrodo, kad jau matei viską, merginos rado, kuo dar priblokšti.

Viena iš komisijos narių, Lietuvos bajorų karališkos sąjungos senatorė Undinė Nasvytytė prisipažino, kad jei būtų jos valia – karūną duotų visoms. Tačiau vis dėlto teko išsirinkti vieną... Prieš apsispręsdami komisijos nariai pasinaudojo proga užduoti merginoms dar po vieną klausimą. Kai kurie jų per žingsnį iki karūnos likusias merginas gerokai suglumino...

Lietuvos princesės rinkimai

Galiausiai verdiktas buvo paskelbtas. Pirmąja Lietuvos princese tapusi G.Januševičiūtė nuoširdžiai nustebo ir sunkiai rinko žodžius. Tik išsidavė, kad šis konkursas – apskritai buvo pirmasis jos gyvenime, todėl ir pergalė buvo tokia netikėta. Tačiau ji pažadėjo, kad pateisins princesės titulą ir toliau tęs pradėtus gerus darbus. Na o kaip bus, jei žavią merginą užklups populiarumo banga? „Neturiu tikslo būti žinoma ir eidama į šį projektą apie tai negalvojau. Man kur kas svarbiau – padaryti gyvenime kuo daugiau prasmingų darbų“, - tikino Lietuvos princesė.

Paskutiniai princesių išbandymai ir iškilminga karūnavimo ceremonija – gruodžio 28 d., 21 val per BTV

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją