Daugiausiai žiūrovų balsų surinko daina „Attention“, antroje vietoje atsidūrė „Take a Look at Me Now“, trečioje – „It’s All About A Boy“. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad trečioje vietoje atsidūrė „It’s All About A Boy“, antroje – „Take a Look at Me Now “, pirmoje – „Attention“.

Komisija tris balus paskyrė „Take a Look at Me Now“, du balus –  „Attention“, vieną balą – „It’s All About A Boy“. Susumavus užsienio ir  lietuvių komisijos balus paaiškėjo, kad pirmoje vietoje atsidūrė „Take a Look at Me Now“, antroje vietoje – „Attention“, trečioje – „It’s All  About a Boy“.

Vilija Matačiūnaitė - „Attention“:

Mia - „Attention“:

V. Baumila - „Attention“:

Dalyvius vertino vyriška komisija: operos solistas Edmundas Seilius, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, kompozitorius Deivydas Zvonkus ir režisierius Vytenis Pauliukaitis.

Šeštadienį „Eurovizijos“ laida buvo nutraukta vos prasidėjusi dėl įvykių Ukrainoje.

Pirmoji scenoje pasirodė Mia. Dainininkė atliko dainą „Attention“. „Dainai tu padėjai gražiai suskambėti“, – sakė E. Seilius.

Energija gera, tinkama šiam kūriniui. Daug kartų kartojama viena frazė, yra geras dalykas“, – pasirodymą komentavo R. Zilnys.

„Pop gerbėjams ši daina gali pasirodyti piktoka. Bet pliusas, kad tokios išskirtinės gali daugiau nebūti“, – komentavo D. Zvonkus.

V. Baumila scenoje atliko dainą „Take A Look At Me Now“.

„Pradžia išgąsdino. Su tokiu pasirodymu, koks buvo šiandien, sunkiai įsivaizduočiau jį laimint. Galbūt būtų patrauklesnis kitas kūrinys“, – kalbėjo R. Zilnys.

„Vaido atlikimas buvo žalias. Bet tai natūralu, nes dainą jis išmoko ką tik“, – pasirodymą komentavo D. Zvonkus.

V. Matačiūnaitė pirmiausia scenoje dainavo „It's All About A Boy“. „Daina atrodo sukurta prieš gerą pusamžį. Iki XXI amžiaus niekaip netempia. Bet aš Viliją matyčiau kaip modernesnių kūrinių atlikėją“, – įsitikinęs D. Zvonkus.

„Vilijai scenoje tinka rodyti, kad yra priėdusi velnių. Tai turbūt nėra ta daina, kuria ji džiaugtųsi atlikdama finale. Bet aš gerbiu jūsų eksperimentą, jis yra geras“, – teigė komisija.

Antroji Mios atlikta daina – „It's All About A Boy“. „Labai pasiutusiai gerai, – komplimentų dainininkei negailėjo E. Seilius. – Kaip Mia dainuoja, man visi kūriniai ir patinka. Tik šokiai vizualiai nepadėjo. Galbūt pačiai reikėtų įsivaizduoti Marilyn Monroe ir lakstyti nereikėtų. Tu esi diva, spindintis deimantėlis ir iš tavo akių eina velniškumas. Užtenka mirktelt akį ir jau visi kris. Ši daina už širdies negriebia, bet už šlaunies drąsiai.“

Antroji V. Baumilos atlikta daina „Attention“. „Akustiniam variantui trūksta augimo. Įdomu, bet finale reikėtų kažko stipriau. Jo vibrato kaip senstelėjusio dainininko. Dirbtinai vibruojančios gerklos juokingai atrodo, nes jam nėra 70. Jam reikėtų pagalvoti apie švarų dainavimą“, – kalbėjo komisija.

V. Matačiūnaitės atlikta daina „Take A Look At Me Now“ sulaukė kritikos. „Buvo nuobodu ir norėjosi perjungti kanalą. Nemanau, kad auditorijai bus įdomu“, – teigė E. Seilius.

Mios atlikta daina „Take A Look At Me Now“ sulaukė pagyrų. „Dėl jūsų aš visai nesijaudiniau. Padainuosi tikrai gerai. Tai, ką ji parodė, sprogo gale. Kūrinys neįpatingas, bet kai atliko Mia, sužibo kitomis spalvomis. Jei ne ji, šios dainos nebūtų finale“, – kalbėjo R. Zilnys.

„Tai geriausia, ką aš girdėjau šį vakarą“, – pasirodymą komentavo V. Pauliukaitis.

Vakaro intrigėlė – V. Baumilos atlikta daina „It's All About A Boy“. „Daina labai gerai gali tikti ir vyrui. Tai nėra staigmena, Vaidas studijavo miuziklus. Viskas, ko man trūktų šiame pasirodyme, vizualinių sprendimų. Ir humoro jausmo pačiame perteikime. Jei parodytų, kad žiūri su ironija, būtų idealus variantas“, – pasirodymą komentavo R. Zilnys.

„Daina kaip buvo man primityvi, taip ir liko“, – kritikos negailėjo V. Pauliukaitis.

Paskutinė nuskambėjusi daina – „Attention“, kurią atliko V. Matačiūnaitė. „Didžioji dalis žavesio tame, kaip tu ją sugebi atlikti. Daugiausiai XXI amžiaus kvapo. Antras pliusas – lietuvių autorių daina. Aš už savus autorius“, – kalbėjo D. Zvonkus.

„Tavo sudainuotas variantas nėra blogas, bet visos viršūnės nešvarios. Mia netgi švariau dainuoja, bet jos balsas aukštesnis. Tavo dainavimas nestabilus. Mia yra tvirčiausia dainavime. Man kaip muzikantui, ši daina skurdoka“, – kritiką žėrė E. Seilius.

DELFI skaitytojų nuomone verčiausia atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse yra V. Matačiūnaitės sukurta daina „Attention“.


Laidos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2339)