Visi komisijos nariai – buvęs lenktynininkas, BMW saugaus vairavimo akademijos vadovas Darius Jonušis, docentas technologijos mokslų daktaras Vigilijus Saudauskas ir žavingoji Nijolė Pareigytė-Rukaitienė – liko sukrėsti. Surinkti blogiausi šalies vairuotojai visai netobulėja, priešingai, vairuoja dar blogiau.

Bene labiausiai pasipiktinęs atsainiu dalyvių požiūriu ir atsakomybės gatvėse ir keliuose trūkumu buvo profesionalas D. Jonušis. „Noriu užduoti klausimą: o gal galima būtų atsinešti visų dalyvių teises ir sudeginti? Tiesiog...”, - retoriškai klausė komisijos narys.

Avarijos, smūgiai ir jokio kaltės jausmo – trumpai tariant, taip gali apibūdinti šalies blogiausių vairuotojų elgesį. Tad nieko nuostabaus, kad D. Jonušis jau prarado viltį perauklėti dalyvius. Jie visi it susitarę nei neketina prisiimti atsakomybės už savo veiksmus ir stovėdami prieš komisiją žarstė pačius įvairiausius pasiteisinimus.

Atėjus lemiamai laidos akimirkai, kuomet komisija turi nuspręsti, kuris vairuotojas yra jau vertas grįžti iš vairuotojų reabilitacijos centro į Lietuvos kelius, kilo sąmyšis. Įsiplieskusias emocijas gesinti bandė N. Pareigytė-Rukaitienė sakydama, jog reikia nepamišti, kad laidoje yra ne tik agresyviai nusiteikusių ir savimi pasitikinčių vairuotojų, bet ir perdėtai atsargių bailių.

„Atsargumas yra labai svarbu. Mano nuomone, tuos žmonės, kurie labai savimi pasitiki ir tikrai daro labai daug klaidų gatvėse ir keliuose, mes dar tikrai turime pasilikti ir paauklėti”, - sakė N. Pareigytė-Rukaitienė.

Jai pritarė ir griežtasis saugaus eismo specialistas dr. Vigilijus Sadauskas. „Manau, iš visų šitų matytų žmonių reikia nuspręsti, kuris iš čia pašalintas kels mažiausią grėsmę kitiems eismo dalyviams”, - svarstė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)