„Apskritai medalį laimėti yra sunku, jau nekalbu apie Europos čempionatą. Reikia formos geros, komandos, stengtis, kad nebūtų traumų. Čia viskas susideda“, - sako jis.

Paklaustas, ar dažnai susirenka su buvusiais rinktinės nariais ir prisimena įspūdžius iš kovingų rungtynių, krepšininkas sakė, kad dabar tai daro rečiau.

„Prisiminimai dažniausiai iškyla prieš prasidedant čempionatams, prisiminimai atsigamina, nemanau, kad jie kažkada pasimirš. Tai įvykis, kokių būna tikrai nedažnai“, - sako jis.

R. Šiškauskas pasakoja, kad labiausiai pasiilgsta to adrenalino, kuris užplūsdavo varžybų metu, kovos, konkurencijos.

„Treniruočių nebesinori, bet į varžybas išbėgti dar norėtųsi. Nors dabar krepšinį žaidžiu jau retai“, - teigia buvęs krepšininkas.

O kokie jausmai aplankydavo Olimpiadų, Pasaulio bei Europos čempionatų metu?

„Svarbiausia – susikaupimas. Vyksti ten žinodamas, jog atstovauji Lietuvai, tave aikštelėje stebi pilni kiemai, stadionai, namai sirgalių, laukia pergalių, todėl jaučiama didžiulė atsakomybė. Tada susikaupi tai dešimčiai dienų, ar kiek tas čempionatas vyksta, ir varai iš visų jėgų“, - pasakojo R. Šiškauskas.

Vyro teigimu, išvykus kovoti dėl pergalių, svarbu yra psichologiškai ruoštis artimiausioms varžyboms, o ne visam čempionatui ir neatsipalaiduoti net tuomet, kai pirmaujama žymiu taškų skirtumu. O kaip krepšinio legenda vertina mūsų šių metų rinktinę?

„Šioje rinktinėje tikrai buvo potencialo, surinkta gera komanda, turinti gerų žaidėjų visose pozicijose. Komanda buvo puikiai subalansuota“, - sakė jis.

O kas šiemet kėlė didžiausią nerimą ir kokiomis prognozėmis rinktinei dar prieš Europos čempionatą dalijosi R. Šiškauskas galite pamatyti laidos „Sporto baras“ įraše straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją