Keliautojai, kaip rašoma spaudos pranešime, aplankys istorinį Lietuvos banko pastatą. Tai – labai žymus Lietuvos pastatas, jame buvo tvarkomi mūsų šalies finansai. Šis pastatas unikalus tuo, kad jo nepakeitė įvairios istorinės permainos. Pastato valdas jiems aprodys pinigų muziejaus vyr. specialistas Tomas Grėlis.

Laidos vedėjai užsuks ir į Nacionalinį Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejų. Šiame muziejuje yra didžiulė liaudies meno kolekcija. Jį itin vertino, įkvėpimo sėmėsi ir pats N. K. Čiurlionis. Muziejuje taip pat yra saugoma didžioji dalis – 300 – originalių N. K. Čiurlionio paveikslų. Dailininkas nepardavė nė vieno savo kūrinio – visi jie priklausė jo žmonai Sofijai Kymantaitei-Čiurlionienei.

„Pamatyti paveikslus yra netinkamas žodis. Reikia pabūti su jais, praleisti laiko, pamedituoti, įsijausti“, – įspūdžiais dalinsis V. Radzevičius. Keliautojai taip pat išbandys pramogą, kurios metu rašys laiškus. Tą daryti jie galės naudodamiesi tik Sofijos frazėmis iš garsiųjų jos laiškų.

„Aplink Lietuvą. Miestai“ vedėjai aplankys unikalų senamiesčio kiemą. Jame jaukumą ir unikalumą kuria Bella Shirin. Iš Izraelio į gimtinę grįžusi moteris prakalbino namų sienas, įprasmino praeitį ir rūpinasi dabartimi. Taip pat, ji papasakos savo neeilinę emigracijos istoriją su laiminga pabaiga – grįžimu namo. Šį kiemą lanko kauniečiai, atvykėliai iš kitų miestų ar turistai iš tolimų kraštų. Jie apžiūri kieme esančius menininkų darbus, pajaučia unikalią dvasią.

„Mano tėvas buvo laikrodininkas. Ta nuotrauka, kur tėvas ir mama stovi, yra virš tos taisyklos. Mano mama ten laukiasi manęs. Ten – mano pradžia. Pirmą kartą kai atvažiavau 2004 metais, per internetą radau ir išsinuomojau butą name, kuriame aš gimiau. Tai stebuklai, aš turėjau čia grįžti“, – savo neįtikėtiną istoriją pasakos Bella.

Po viešnagės Bellos kieme, keliautojai patrauks į Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyrių. „Atsiduri keistame, linksmame, šviesiame muzikos pasaulyje. Jame labai daug garsų, viską bandai, nesigauna. Kiekvienas instrumentas reikalauja žinojimo, mokslo“, – įspūdžiais dalinsis M. Starkus. „Užsukę į šį muziejų, išbandysite ir suprasite lietuvių folklorą, senąją muziką. Kokia ji buvo, kuo buvo grojama. Muziejuje – patys seniausi muzikiniai instrumentai, šiuolaikinės kanklės“, – kalbės V. Radzevičius. Pagroję įvairiais instrumentais, M. Starkus ir V. Radzevičius vyks į „Žalgirio“ rungtynes, kuriose emocijos liesis per kraštus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)