Šiose varžybose, vykstančiose jau 34-ąjį kartą dalyvauja du ekipažai iš Lietuvos. Tad nepamirškite sekti naujausiųjų ralio naujienų ir stebėkite kaip įspūdingiausiose varžybose seksis Benedikto Vanago bei Antano Juknevičiaus vadovaujamiems ekipažams. Šiais metais „Dakaras 2014” nusidrieks per tris Pietų Amerikos valstijas – Argentiną, Boliviją ir Čilę. Varžytis ekstremaliame ralyje pasiryžo 500 norinčių.

Šiais metais pirmą kartą Dakaro istorijoje dalis lenktynių ruožo drieksis ir per vieną iš skurdžiausių Pietų Amerikos valstijų – Boliviją. Vairuotojų šioje valstybėje laukia trasa, pakilusi virš jūros lygio net 3500 kilometrų bei besidriekianti per druskos dykumą.

Dakaro ralis įdomus net tiems, kurie paprastai į automobilių sportą nekreipia jokio dėmesio. Juk šis ralis vyksta kvapą gniaužiančiuose pasaulio kampeliuose, todėl įspūdingų vaizdų ten tikrai netrūksta“, – pasakojo jis. Anot R.Fetingio, sunku prognozuoti , kaip seksis lietuvių ekipažams, tačiau vyras mano, kad Benedikto Vanago ekipažas turėtų atvykti greičiau nei Antano Juknevičiaus. „Benas, jei nebus problemų, ir jei finišą pasieks, tai padarys pirmas, tačiau vien tik dėl to, kad jo ir biudžetas ir technika yra visai kito lygio“, – pasakojo R.Fetingis.

Per Čilę, Boliviją ir Argentiną vingiuojantis ralis lengviesiems automobiliams truks 9 374 kilometrus, sunkvežimiams 9 188 kilometrus, motociklams – 8 734 kilometrus.

O pats pirmasis „Dakaras 2014” ralis prasidėjo gruodžio 26-ąją dieną 1978 –aisiais. Jame dalyvavo 170 vairuotojų, lenktynės buvo 6 200 mylių ilgumo ir nuo Paryžiaus driekėsi per Alžyrą, Nigerį, Malį, Burkiną Fasą ir Senegalą.

Iki pat 2008 –ųjų Dakaro ralis vykdavo Afrikoje, tačiau Al-Qaeda teroristams Mauritanijoje išžudžius turistų šeimą, ir pradėjus grasinti ralio dalyviams, „Dakarą“ nuspręsta perkelti į saugesnį Pietų Amerikos regioną. Šios ekstremalios lenktynės per savo gyvavimo laikotarpį pasaulyje jau nusinešė 26-ių dalyvių gyvybes.

BTV žiūrovų kiekvieną dieną laukia karščiausios žinios ir įspūdingiausi „Dakaras 2014” momentai. „Dakaras 2014” – puikiausia galimybė stebėti žmogaus ir technikos kovą prieš atšiaurią gamtą, išvysti naujausius ir galingiausius automobilių gamintojų modelius bei sekti kaip kliūtis įveikti sekasi lietuvių ekipažams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)