„Aš neturiu „Facebooko“ profilio, bet kaip ir turiu. Dabar išeina taip, kad aš, kaip tikrasis Giedrius Savickas, nesu „Facebooke“, bet yra kitas Giedrius Savickas, gal net keli Giedriai Savickai. Jie naudojasi mano tapatybe, deda savo „postus“, reklamuoja serialus, keistą produkciją mano vardu“, - „Žinių radijo“ laidoje „Žmogus žmogui“ sakė G. Savickas.

Aktorius pasakoja, kad iš pradžių „Facebookas“ jam buvo įdomus ir jis buvo kitoks, mažesnio rato žmonių tinklas. Ten buvo jo draugai, su kuriais aktorius susirašinėdavo, kažkuo pasidalindavo. Dabar „Facebookas“, pažymi G. Savickas, pasidarė labai platus tinklas.

„Aš buvau patekęs į tą tinklą. Visi kaip žuvys ten yra patekę iš tikro. Jis pasidarė nebesaugus, atėmė labai daug laiko. Aš nebeturėjau tiek draugų gyvenime, kiek turėjau „Facebooke“. Ten turėjau 5 tūkst. draugų, nors jų neturėjau, ir ten kamantinėdavo, rašinėdavo, kas ką nori visais klausimais, kabindavo visi, ir vyrai kabindavo, – kažkoks bardakas, didžiausias sąvartynas“, - kalbėjo aktorius.

Jis sako nebesuprasdavęs, kas ką kam rašo, kuris yra jo draugas, tada reikėdavo skirstyti draugus į grupes, kas G. Savickui pasirodė kaip košmaras. Tad „Facebooką“ aktorius palygina su rūkymu.

„Tu žinai, kad rūkyti blogai, bet vis tiek rūkai. Tai yra priklausomybė, ir aš supratau, kad „Facebookas“ irgi yra priklausomybė. Kad ryte aš atsikeliu, pirmas žingsnis – ne valytis dantų, o pasitikrinti „Facebooką“, vakare prieš užmiegant – atsisveikinti su „Facebooku“ – tai tapo nebepakenčiama priklausomybe“, - kalbėjo aktorius.

Nusprendus išeiti iš „Facebooko“, tai buvo ne taip lengva – socialinis tinklas jam siuntė graudžias ir ilgesingas žinutes, viliodamas sugrįžti.

„Tikrai nepaprasta išeiti iš „Facebooko“. Jie tau rašo graudžius laiškus su kažkokia muzika, tavo draugų veidai keičiasi, sako „jie tavęs nebepamatys, jie liūdės be tavęs“. Galiausiai buvo išeita ir aš labai tuo džiaugiuosi – aš tikrai neturiu mažiau draugų, tikrai nelankau mažiau renginių, tikrai nesu durnesnis ir ne mažiau žinau“, - pasakoja aktorius.

Nors dabar G. Savickas ir neturi „Facebooko“ profilio, šis, anot jo, vis tiek jam trukdo gyventi. Aktorius sako praradęs nemažai pasiūlymų, nes žmonės rašo į „Facebooką“ apsimetusiam Giedriumi Savicku ir kai šis neatrašo, žmonės nebebando susisiekti su aktoriumi kitais būdais. Tad G. Savickas kreipėsi į policiją, kad pagautų apsimetėlį, bet ši nieko negalėjo padaryti.

„Jis yra pavogęs mano tapatybę, o policija nieko neturi – Baudžiamajame kodekse nėra jokio įstatymo, kuriame būtų parašyta, kaip ir kuo ji galėtų jį (apsimetėlį – red.) apkaltinti. Aš jau prieš pusę metų daviau pareiškimą, kreipiausi į advokatą, jis pasiėmė pareiškimą, bet po to ir jis nuleido rankas. Jis pasakė, kad pas mus tiesiog nėra įstatymo, susijusio su socialiniais tinklais, kuris gintų asmenybę, žmogų“, - pasakojo aktorius.

Nepaisant to, G. Savickas vis tiek džiaugiasi, kad jo šiame socialiniame tinkle nebėra – dabar aktorius turi daugiau laiko ir nebėra priklausomas.