Vienas garsiausių šalies krepšininkų neslėpė nuostabos, kai sužinojo, kad vestuvės žaidėjams gali būti svarbesnės už rinktinę, papasakojo neįtikėtinų krepšininko karjeros istorijų ir apžvelgė LKL permainas.

„Na, iš tikrųjų gaila, kad tos paskutinės rungtynės Klaipėdoje taip pasibaigė. Pralaimėti galima visą laiką ir gali būti, kad taip nutiks, bet gaila, jog buvo pralaimėta didesniu skirtumu, nei laimėta, kas ateityje gali šiek tiek pakenkti galutinėje rikiuotėje. O toliau aš žiūriu labai pozityviai į šių metų rinktinę. <...> Aš jau seniai esu sukirtęs rankomis, kad lietuviai žais pusfinalyje. Bet dabar, kai Ulanovas atsisakė, tai tos pozicijos truputėlį keičiasi... <...> Ulanovo nėra, tai man lieka klaustukų truputėlį, bet šiaip matau tikrai neblogą komandą. Įžaidėjų grandis tikrai yra, du labai skirtingi įžaidėjai, Grigonis gali perimti įžaidėjo rolę, jei kas nors atsitiktų, tada Giedraitis...“ – mintis dėstė pašnekovas.

Jonas Mačiulis

Dėl sveikatos problemų šią vasarą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei negalės padėti puolėjas Edgaras Ulanovas, paskelbė Lietuvos krepšinio federacija.

„Labai apmaudi situacija, tačiau šią vasarą prisijungti prie rinktinės dėl sveikatos problemų ir visų susiklosčiusių aplinkybių, deja, nepavyks. Tikrai gaila, nes šią vasarą vyks olimpiada, į kurią nori patekti kiekvienas sportininkas ir atranka vyks Kaune, prie savų sirgalių, tačiau būti su komanda negalėsiu“, – buvo cituojamas E. Ulanovas.

Nors viešumoje kalbama, kad toks krepšininko sprendimas priimtas dėl sveikatos problemų, J. Mačiulis mano kiek kitaip.

„Ulanovas susituokė, medaus mėnesis ir t.t. Sveikata, manau, yra antrame plane. Aš jo neteisiu. Bet aš niekada taip nedariau. Aš dėl nieko neatsisakiau Lietuvos rinktinės. Buvo ir vaikų gimimai, ir vestuvės, susiplanuoji viską taip, kaip turi būti. Dar neseniai buvome Palangoje savaitgalį, tai žmona priminė, kad dar kažkodėl jos per 12 metų nenusivežiau medaus mėnesiui“, – juokėsi pašnekovas.

Tiesa, J. Mačiulio šeima yra apkeliavusi daug ir įvairių šalių, pavyzdžiui, neseniai lankėsi ir Graikijoje.

„Na, keliaujame, bet dar nebuvo tokios kelionės, kuri būtų taip specialiai pavadinta. Reikia, kad kelionė būtų pavadinta „medaus mėnesiu“, – šyptelėjo jis. – Esame susituokę jau 12 metų. Vestuvės įvyko 2010-ųjų metų liepos 2-ąją.“

„Tuo metu buvo pats sėkmingiausias pasaulio čempionatas, susituokėme, tai susituokėme, ir eini žaisti į aikštelę. Medaus mėnuo buvo Turkijoje, kuriame dalyvavau vienas, be žmonos“, – juokėsi žinomas sportininkas.

J. Mačiulis prisipažino, kad yra atitolęs nuo rinktinės peripetijų, tačiau joje be jau aiškių vardų matytų Donatą Motiejūną bei Mindaugą Kuzminską. Krepšininkų stovykla prasideda jau liepos 25 d.

„Mano galva, mes turėsime tikrai neblogą rinktinę. Man peršasi mintis, kad jei su kokiais serbais nesusitiks ketvirfinalyje, manau, tikrai turėtume gerus šansus būti pusfinalyje“, – svarstė jis.

„Aš vis tiek tikiu ir Kaziu, ir žaidėjais, nes jie yra Kazio kartos žaidėjai, plius, jie yra savo pike – 29-30 metų. Giedraitis, Valančiūnas, Butkevičius, Lekavičius... Aš tikiu jais. Pats juos palaikysiu, nuvažiuosiu kelioms dienoms. Turiu galimybę būti visam grupės etapui, bet dėl darbų negalėsiu skirti viso laiko“, – apmaudo neslėpė J. Mačiulis.

Laidos vedėjas Jonas Nainys pastebėjo, kad krepšininko namuose yra ypatingas, trofėjams skirtas kambarys. Kuris iš apdovanojimų ar patirtas laikmetis krepšinyje jam yra pats brangiausias?

„Įsimintiniausi metai buvo 2010-ieji, aišku. Tuomet ir susituokiau, ir gimė vaikais, ir gavau medalį. Su šeima juokaujame, kad man labai lengva atsiminti vaikų gimimo datas, nes visi vaikai gimė tomis datomis, kai iškovojau medalius“, – šypsojosi krepšininkas.

„2010-aisiais buvo daug kalbų, nes neatvažiavo nei Jasikevičius, nei Šiškauskas, nei broliai, niekas neatvažiavo, niekas nepiešė mums gero, visi buvo nusiminę. Nevažiavo ir tai, ką gali, turėjo parodyti jaunoji karta. Na, ir nuvažiavome, ir parodėme. Dar neseniai buvo atsimintas mano interviu, kuriame pasakiau, kad „dinozaurai išėjo – mūsų laikas atėjo“. Visi tą labai pasigavo, atrodė, kad daug kalbu, svarstė, ar ką padarysiu. Daug kas galvojo, kad jaunoji karta nieko nesugeba be veteranų, bet turėjome pirmąjį medalį Pasaulio čempionate“, – pridūrė jis.

2015-aisiais J. Mačiulis buvo išrinktas geriausiu šalies krepšininku, ar tie metai buvo kažkuo išskirtiniai?

„2014-ieji buvo Eurolyga, trečia dukra, Europos čempionato sidabras, simbolinis penketas. 2014-2015-ųjų sezoną su Madrido „Real“ susirinkome visus titulus. Buvo geriausi metai, matyt, kai pagalvoji, per visą tą trumpą gyvenimo istoriją. Tiek šeimynine, tiek karjeros prasme“, – neslėpė laidos svečias.

Visa tai ir dar daugiau – laidos įraše, esančiame šio straipsnio viršuje.

„Sporto bare“ žiūrovai kaskart sužino aktualiausias naujienas ir informaciją iš Lietuvos bei užsienio sporto pasaulio. Dėmesys skiriamas ir populiariausioms, ir mažiau žinomoms, tačiau itin įdomioms sporto šakoms.

Delfi TV laidą „Sporto baras“ žiūrėkite kiekvieną ketvirtadienį 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją