Janina Miščiukaitė mirė trečiadienio rytą, neįveikusi organizmą apėmusios infekcijos, kuri kilo po praėjusį penktadienį Santariškių klinikose atliktos žarnyno operacijos. Šį pavasarį J. Miščiukaitė būtų šventusi šešiasdešimtmetį.

Pastaruoju metu J. Miščiukaitė dainavo Lietuvos televizijos projekte „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas“. Čia ji buvo ne tik atlikėja, bet ir keturių dalyvių mokytoja, rašo LRT.

Janina Miščiukaitė – viena labiausių tituluotų Lietuvos dainininkių, stovėjusi tose pačiose scenose su kitų šalių pažibomis: Helena Vondračkova, Sofija Rotaru, Laima Vaikule, Karelu Gotu ir Ala Pugačiova.

„Su Janinos mirtimi baigėsi ištisa muzikos epocha. Ji visą savo gyvenimą skyrė muzikai. Dar sovietiniais laikais jos balsas sugriaudavo bet kokias sienas ar užtvaras“, – sako dainininkas Stasys Povilaitis.

Pasak kompozitoriaus ir ilgamečio dainininkės kolegos Dainiaus Pulausko, J. Miščiukaitė buvo viena profesionaliausių Lietuvos atlikėjų: „Ji buvo tokia gyvybinga ir energinga. Visada būdavo dėmesio centre, su visais draugiška. Yra dalyvavusi tarptautiniuose koncertuose dar sovietiniais laikais, laimėjusi festivalius Bulgarijoje, Kuboje, Suomijoje, Rusijoje, Ukrainoje. Tai profesionalė, kuri galėjo dainuoti ir konkursuose, ir koncertuose, ir „Oktavoje“. Ji – viena stipresnių lyderių“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją