Rimantė – ne naujokė laidoje. Iškalba ir plunksnos grakštumu garsėjanti tinklaraštininkė praėjusį sezoną buvo „Klauskite daktaro” scenaristė, temų autorė. Medicina Rimantei – seniai mėgiama sritis. Neseniai dukrelės Lunos susilaukusi Rimantė juokauja, kad vien iš savo ir savo šeimos narių ligų galėtų užpildyti pusės sezono laidų turinį.

„Gimus dukrelei supratau, kad kiekviena mama yra šiek tiek daktarė. Dirbdama su profesorium, po kurio laiko, greičiausiai galėsiu ir oficialius medicinos egzaminus laikyti“, – šypsosi Rimantė pridūrusi, kad neišpasakytai žavisi laidos partneriu ir negali atsistebėti, kaip medicinos profesorius gali papasakoti visiems suprantama kalba apie sudėtingiausias ligas ir jų gydymo būdus. Viena iš laidos nuolatinių žiūrovių – Rimantės močiutė. „Džiaugiuosi, kad mano močiutė Ema, kuri ne taip dažnai mane mato, dabar mane matys kasdien. Tik baisu, kad jai iš jaudulio sveikata nepablogėtų“, – juokiasi Rimantė.

Pasak „Klauskite daktaro“ kūrėjų, praėję metai parodė, kad pagrindinis laidos tikslas – ne pasakoti apie ligas, o visą dėmesį sutelkti į ligų prevenciją bei sveiką gyvenimo būdą, – pasiteisino su kaupu. Žmonėms svarbu, ką pasakoja laidos vedėjas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Apie mediko dalinamus patarimus žmonės diskutuoja su bendradarbiais, poliklinikų eilėse, draugų susibūrimuose.

Prof. A. Unikauskas džiaugiasi, kad jo vedama laida įdomi ir reikalinga žiūrovams. „Nuostabu, kad yra grįžtamasis ryšys. Sulaukiu daug žiūrovų laiškų su padėkomis, prašymais patarti konkrečiais klausimais. Stengiuosi padėti kiekvienam.“

Tačiau gydytoją A. Unikauską liūdina, kad Lietuva pirmauja pagal alkoholio suvartojimą bei mirštatumą nuo širdies ir kitų ligų, kurios tiesiogiai susijusios su gyvenimo būdu. „Darome viską, kad puoselėtume supratimą apie pavojingus simptomus, sveikatos tausojimą, ugdytume sveiką gyvenimo būdą, atspindėtume naujausias medicinos tendencijas. Didžiuojuosi, kad mūsų laida – vienintelė Lietuvoje, kurioje nebuvo ir niekada nebus vaistų reklamos“, – sako prof. A.Unikauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)