Serialuose J. Dapkūnaitė anksčiau nevaidino ir žiūrėdavo juos nebent tik iš smalsumo – pamačiusi pažįstamus kolegų veidus. O nepranokstamo populiarumo TV3 seriale „Pasmerkti 2“ ji sutiko vaidinti nė nežinodama scenarijaus nei vaidmens. „Kolega iš teatro – S. Balandis pakvietė. Viena – buvo nepatogu atsakyti. Antra – paklaususi savo gyvenimo draugo patarimo gavau lakonišką atsakymą: „Kiek tau metų? Tikiesi sulaukti kino?“ – atvirai kalbėjo aktorė.

J. Dapkūnaitė prisipažino iš pradžių nė nemaniusi, kad jos kuriamas personažas virs tikra bejausme furija. Tad kiekvieną kartą, kai skaito būsimų serijų scenarijus, J. Dapkūnaitė su savo heroje tarsi susipažįsta iš naujo.

„Negavau išankstinio režisieriaus nurodymo būti „rezultatyvia sterva“. Juolab nebuvo žinomi ir siužeto vingiai, ir kokius bruožus įgis manoji Ema. Todėl pradėjau nuo pačios savęs, bandydama įsigilinti į aplinkybes: nemylima žmona, kitą mylinti moteris ir mama. O kai scenarijuje tapau nužudymo užsakove, pagalvojau: „Oho, kokia reikės tapti!“ Negaliu numatyti, kas man skirta gyvenime, todėl Emos nesmerkiu ir negalvoju, kuo ji man artima ar svetima“, – mintis dėstė J. Dapkūnaitė.

Aktorės kuriama moteris Ema – apsukri. Tad net būdama ištekėjusi ji susuko romaną su gerokai jaunesniu Taisonu (akt. Žilvinas Tratas). Paklausta apie tokį, rodos, nūdienoje itin populiarų santykių modelį – vyresnė moteris ir jaunesnis vyras, – J. Dapkūnaitė trumpai tarstelėjo: „Meilė metų neskaičiuoja. Todėl nereikėjo ieškoti įkvėpimo.“

Tačiau aktorė pripažino, kad vaidinti meilės scenas ar patį meilės jaunesniam vyrui faktą jai ir buvo sunkiausias uždavinys: „Perskaičiusi, kad laukia meilės scenos, pasijutau nejaukiai, kaip ir kiekvienas aktorius. Mačiau ir Žilviną dėl to nerimaujant. Taigi tokia keista profesija.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)