Pranešama, kad 54 metų J. Clarksonas svarsto įvairius variantus, kai trečiadienį buvo išmestas iš laidos už tai, kad smogė prodiuseriui Oisinui Tymonui.

J. May ir jo kolega Richardas Hammondas ketina palikti laidą kartu su J. Clarksonu, nes, pasak jų, kartu trise jie sudarė „vieną paketą“, rašo dailymail.co.uk.

Po slapto susitikimo Londone jie buvo pastebėti kartu, išskyrus R. Hammondą, kuris gyvena Herefordšyre. Tai užuomina, kad „Top Gear“ komanda vėl planuoja dirbti kartu.

Minimas susitikimas įvyko tuo metu, kai pasirodė pranešimų, kad naujuoju laidos vedėju gali tapti „Diy Sos“ žvaigždė Nickas Knowlesas – BBC mano, kad „jo rankos bus saugios“.

Po susitikimo J. Clarksonas vakarinėje Londono dalyje automobiliu buvo priveržtas prie savo dviračio. Automobilį vairavo A. Wilmanas, o keleivio vietoje sėdėjo J. May.

Kol kas tiksliai nežinoma, ar per susitikimą trijulė svarstė savo ateities planus, bet J. May iki šiol aiškiausiai užsiminė, kad neketina grįžti į „Top Gear“, kai pareiškė, kad ketina „grįžti prie normalaus gyvenimo“.

Kalbėdamas prie savo namų, laidos vedėjas prisipažino jau galvojantis, ką toliau daryti gyvenime, ir prasitarė, kad net gali mesti automobilius ir tapti mokytoju.

„Galbūt gyvenime pradėsiu veikti kažką visiškai skirtinga. Esu jau gana pagyvenęs. Galėčiau veikti kažką be automobilių. Visuomet norėjau tapti mokytoju“, - teigė jis.

Jis, regis, net patvirtino, kad paliks populiarią laidą. Užsimindamas, kad laida pasiekė kelio pabaigą, jis sakė: „Mes visada žinojome, kad ji nesitęs amžinai“.

Toks solidarumas buvo pademonstruotas po to, kai vidaus šaltiniai atskleidė, kad vykdantysis prodiuseris A. Wilmanas, kartu su J. Clarksonu sukūręs laidos formatą, ir R. Hammondas atsisakys filmuoti naujas laidos serijas be buvusio lyderio.

Trečiadienio vakarą, kai paaiškėjo, kad BBC išmetė J. Clarksoną, A. Wilmanas buvo pastebėtas išeinantis iš savo artimo bičiulio buto. J. May ketvirtadienį pridūrė, kad jis „nebūtinai“ grįš į laidą.

„Visada sakiau, kad vieną dieną ji baigsis. Turėsiu būti kilniaširdis ir atsisukęs atgal turėsiu pasakyti: „Ką gi, tai buvo sėkmės priepuolis, o dabar reikia grįžti į normalų gyvenimą“. Atrodo, kad tai ir vyksta“, - teigė jis.

„Mes darėme tai 12 metų. Tai labai didelis mūsų gyvenimo momentas. Tačiau niekas netrunka amžinai. Mes žinojome, kad ji netruks amžinai. Mes tik nežinojome, kaip ji baigsis“, - pažymėjo J. May.

Kalbėdamas apie sprendimą atleisti J. Clarksoną, jis pridūrė: „Tai yra labai griežtas sprendimas, bet manau, kad veikiausiai jie buvo priversti“.

„Iš tikrųjų nežinau visos istorijos. Daugybė žmonių jį teisia, bet jie, kaip ir aš, nežino visos istorijos“.

„Tai įvyko tik vakar. Reikės daug laiko, kol sugalvosime, ką daryti toliau“, - sakė jis.

BBC vadovybė išmetė iš laidos J. Clarksoną, kai vidinis tyrimas nustatė, kad jis „niekieno neprovokuotas“ surengė 30 sekundžių fizinę ataką prieš prodiuserį O. Tymoną, nes jam buvo pasiūlytas ne jautienos kepsnys su bulvytėmis, o papjaustytų šaltų mėsos gaminių.

Trečiadienį korporacijos generalinis direktorius lordas Hallas viešai paskelbė, kad BBC nebeperžiūrės J. Clarksono kontrakto, nes jis „peržengė ribas“.

Po atleidimo BBC kūrybos direktorius Alanas Yentobas aiškiai parodė, kad norėtų, jog J. May ir R. Hammondas toliau vestų laidą be J. Clarksono. Tačiau dabar abu vedėjai, kurie netgi galėtų užimti J. Clarksono vaidmenį, atskirai užsiminė, kad gali savo noru palikti laidą.

The Times“ taip pat pranešė, kad likę vedėjai atsisakys filmuoti naujas laidos serijas be J. Clarksono.

Šios naujienos verčia abejoti laidos ateitimi ir kursto spėliones, kas galėtų užimti vedėjų vietas.

BBC nurodė, kad „Top Gear“ grįš 2016 metais, bet pripažino, kad jų laukia „sunkus iššūkis“, ieškant J. Clarksono įpėdinio.

Visiems trims vyrams buvo pasiūlytos naujos trejų metų sutartys su BBC. Tačiau pasirodžius pranešimams apie „peštynes“ ir prasidėjus tyrimui, kontraktų atnaujinimas laikinai buvo sustabdytas.

Trečiadienio vakarą A. Yentobas sakė turįs vilčių, kad likę du vedėjai liks laidoje, bet pripažino, kad trejetas buvo „labai vienas prie kito prisirišęs“.

Jis taip pat pažymėjo, kad „visiškai natūralu“, jog likę vedėjai abejoja, ar galės dirbti „Top Gear“ be J. Clarksono.

„Tai yra visiškai natūralu. Jie buvo komanda, kartu dirbusi labai ilgą laiką. Jie visi yra labai prisirišę vienas prie kito“, - sakė jis.

„Jei Jeremy nebus, o Richardas ir Jamesas liks, su jais taip pat reikės kalbėtis. Jie turi būti patenkinti tuo, kas vyksta, ir kur, jų nuomone, laida turi būti“.

„Kas bus su „Top Gear“, reikia nuspręsti pokalbio metu tarp BBC2 kontroliuotojo Kimo Shillinglaw, Andy (Willmano – aut. past.) ir komandos“, - pridūrė jis.

Tiesiai šviesiai paklaustas, ar likę du vedėjai toliau dirbs laidoje, jis atsakė: „Tikiuosi“.

Tačiau trečiadienį kalbėdamas su žurnalistais, J. May užsiminė, kad gali paskui J. Clarksoną palikti BBC.

Paklaustas, ar liks „To Gear“, J. May atsakė: „Nenoriu apie tai pernelyg daug kalbėti, bet manau, kad mes visi trys buvome vienas paketas“.

„Esu tikras, kad „Top Gear“ kažkaip gyvuos toliau. Ji egzistavo jau prieš mus ir buvo kelis kartus reformuojama“, - pridūrė jis.

„Neturiu ką apie tai pasakyti. Tai tragedija. Man labai gaila, kad tai, kas turėjo būti smulkus incidentas, virto kažkuo dideliu“, - teigė J. May.

J .May socialiniame tinkle „Twitter“ taip pat pakoregavo savo biografiją, apibūdindamas save kaip „buvusį televizijos laidos vedėją“.

Kiek vėliau oficialiame jo agento pranešime buvo pažymėta, kad tolesnė J. May ateitis laidoje reikalauja „daug apmąstymų ir svarstymų“.

„Jamesas nusivylė išgirdęs, kad BBC nebeatnaujins sutarties su Jeremy, tačiau supranta, kad tai buvo sunkus sprendimas, ir jį gerbia“, - rašoma pranešime.

„Kalbant apie „Top Gear“ ateitį, ji egzistavo prieš dabartinį savo formatą ir, be jokių abejonių, egzistuos toliau. Jameso vaidmuo šioje ateityje reikalauja daug apmąstymų, svarstymų ir pokalbių tarp daugelio žmonių, todėl šiuo momentu spėlionės nėra prasmingos“.

„Jamesas šiuo metu daugiau nieko nekomentuos“, - teigiama pranešime.

Tuo tarpu iki šiol daugiausia tylėjęs R. Hammondas sakė, kad visi trys vedėjai buvo „savitai skirtingi idiotai“, tačiau jie „neįtikėtinai puikiai kartu pasivažinėjo“.

„Esu priblokštas tokios liūdnos eros pabaigos. Mes visi trys buvome savitai skirtingi idiotai, bet sugebėjome neįtikėtinai puikiai kartu pasivažinėti“, - rašė jis „Twitter“.

R. Hammondo svetainė, kurioje skelbiami jo karjeros duomenys ir kuri anksčiau šią savaitę dar veikė, ketvirtadienį buvo nepasiekiama.

J. May veda dar kelias televizijos laidas, įskaitant populiariąją „James May`s Toy Stories“ ir „James May`s Man Lab“. Su vyno ekspertu Ozu Clarke`u jis taip pat veda laidą „Oz and James` Big Wine Adventure“.

R. Hammondas yra padaręs sėkmingą vaikiškų televizijos laidų vedėjo karjerą ir veda televizijos „National Geographic“ laidą „Science of Stupid“. Anksčiau jis taip pat vedė BBC1 fizinių žaidimų šou „Total Wipeout“ ir CBBS programą „Blast Lab“.

J.  Clarksonas, J. May ir R. Hammondas šią savaitę Norvegijoje turėjo dalyvauti keturiuose gyvuose „Top Gear“ šou, bet sekmadienį buvo paskelbta, kad šie renginiai nukeliami.

BBC atstovas spaudai komentuoti J. May ir R.  Hammondo ateitį atsisakė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)