Filmai, kuriuose jis vaidina, jau sugeneravo apie 5 milijardus dolerių ir čia kalbama tik apie apsilankymus kino teatruose.

1994-aisiais ekranuose sukosi net trys juostos, atnešusios aktoriui pasaulinę šlovę. Prieš du dešimtmečius pasirodė legendinės komedijos „Eisas Ventura: naminių gyvūnėlių detektyvas“, „Kaukė“ bei „Bukas ir bukesnis“.

Tik vienos šių komedijų personažas buvo dar kartą atgaivintas tęsinyje. 1995-aisiais susuktas „Eisas Ventura: kai gamta šaukia“ iki šiol buvo vienintelis filmas, kuriame J. Carrey antrą kartą suvaidino tą patį veikėją. Tačiau po 20 metų įkalbinėjimų, atidėliojimų ir gerbėjų reikalavimų aktorius vėl grįžta kaip Loidas, vienas iš nesunaikinamo „Buko ir bukesnio“ dueto.

J. Carrey gimė 1962 metais Kanadoje. Jauniausias berniukas keturių vaikų šeimoje nuo pat mažumės nepaprastai mėgo bendrauti, vaipytis ir maivytis. Artimieji pasakoja, kad jis galėdavo valandų valandas vaidinti visiems, kurie tik turėdavo šiam reginiui kantrybės. Dėmesio ir pasitikėjimo savimi Jimui anaiptol netrūko. Būdamas dešimties jis jau siuntė savo gyvenimo aprašymą į tuo metu labai populiarų televizijos šou. Tačiau ne viskas jaunajam talentui ėjosi lengvai ir sklandžiai. Tėvui netekus darbo Carrey šeima buvo priversta išsikelti į priemiestį, kur gyveno vagonėlyje ant ratų. Po pamokų Jimas dirbo valytoju fabrike, tad kentėjo ne tik būsimos žvaigždės pažymiai, prastėjo ir elgesio įvertinimas.

Būdamas vos 16-os metų J. Carrey metė mokyklą ir pradėjo rengti stand-up comedy pasirodymus įvairiuose Toronto klubuose, o 1979 metais išvažiavo gyventi į Los Andželą. Jo kelias į pasaulinę šlovę buvo ilgas. Devintame dešimtmetyje J. Carrey tenkinosi antraplaniais vaidmenimis filmuose ir serialuose, kur kaupė patirtį ir toliau mokėsi suvaldyti savo, atrodytų, nesuvaldomus kūno judesius ir veido mimikas.

1994-ieji tapo lūžiu aktoriaus karjeroje. Per vienerius metus iš televizijos ir antro plano viščiuko J. Carrey tapo didžiųjų ekranų kondoru, nors ir su povo plunksnomis uodegoje. Už vaidmenį filme „Bukas ir bukesnis“ aktoriui iš pradžių buvo siūlomas 700 tūkst. dolerių honoraras, bet tuo pat metu pirmoje JAV filmų topo vietoje startavęs „Eisas Ventura: naminių gyvūnėlių detektyvas“ kilstelėjo šią sumą 10 kartų. Vaidmuo filme „Bukas ir bukesnis“ J. Carrey į sąskaitą atnešė 7 mln. dolerių, beveik pusę viso filmo biudžeto.

Tolimesnę aktoriaus karjerą daugelis pamename. Visada skirtingus, bet visada lydimus išskirtinės veido ir kūno plastikos personažus J. Carrey mums rodė beveik dvidešimtyje filmų. Paprastai jis įkūnija veikėjus, kurie yra eiliniai, nelabai sėkmingi vyrukai, o jų nuobodokas gyvenimas vieną dieną ima ir pasikeičia nutikus kažkam visiškai netikėto ar net antgamtiško. Toks yra StenlisIpkisas iš „Kaukės“, apsimelavęs tėtušis iš „Melagi, melagi“, „Briusas visagalis“ ar susidvejinęs nevykėlis, kurį J. Carrey taip įtikinamai suvaidino filme „Aš, kitas aš ir Irena“.

Tačiau pelnęs absoliučią šlovę komedijose J. Carrey nusprendė, kad geba daugiau nei vaipytis (nors ir visiškai nepakartojamai) prieš kameras. „Trumeno šou“ ir „Žmogus mėnulyje“ uždirbo aktoriui po „Auksinį gaublį“, o nuostabidrama „Jausmų galia“ iki šiol virpina daugelio įsimylėjėlių širdis.

J. Carrey kurį laiką buvo dingęs iš didžiųjų ekranų, taigi dabartinis sugrįžimas svarbus ir jam pačiam, ir jo gerbėjams. Kalbėdamas apie seno personažo ir „Buko ir bukesnio“ sugrįžimą J. Carrey sako, kad Loidas iš jo gyvenimo niekur nebuvo dingęs. „Kai filmavome pirmas tęsinio scenas, buvo neįtikėtinai smagu. Jaučiausi taip pat, kaip ir prieš 20 metų. Per tuos metus Loidas tarsi buvo manyje ir man praktiškai nereikėjo jo vaidinti, pakako išleisti jį į išorę“, – prisipažino aktorius.

Kadaise J. Carrey rinko savo filmų plakatus visomis pasaulio kalbomis. Į šią kolekciją nukeliavo ir lietuviškas „Jis sako „Taip!“ variantas. Nesunku įsivaizduoti, kaip aktorius bandė perskaityti filmo pavadinimą ir kokią plačią šypseną jo veide tai galėjo sukelti. Po to jis greičiausiai siuntė šiltus linkėjimus visiems lietuviams. Artimiausią kartą J. Carrey labų dienų Lietuvai perduos sausio 30 dieną, kuomet „Bukas ir bukesnis 2“ į kino teatrus pakvies sužinoti, kokį aštrų protą mes visi turime.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)