Atlikėjas Jurgis Brūzga DELFI pasakojo, kad tai, kiek jis jaudinasi, priklauso nuo to, kokiame renginyje tenka dalyvauti, o receptą turi labai paprastą: „Labai priklauso nuo renginio ir jo reikšmės. Tikrai ne prieš kiekvieną gali išeiti visiškai ramus. Yra viena taisyklė apie kurią nepagalvojus būna sunku koncertuoti: dainavimas turi būti surištas su džiaugsmu.

Nesvarbu, kur tai bedarytum. Jei užmiršti apie tai pagalvoti ir ateini kaip į darbą ir atidirbi, nes būna, kad atvyksti po renginio į renginį, tai niekada nebus gerai. Nesvarbu, tu pavargęs ar ne, bet ateini ir turi džiaugtis.

Jurgis Brūzga

Nesvarbu, net jei chebra sumuštinius valgo, tu turi džiaugtis. Jei tu džiaugiesi, tai ir chebra tai pagauna ir gaunasi geras vakarėlis ar kas tai bebūtų. O jei tokio džiaugsmo neturi viduje, tai nežinau kaip tai reikia daryti.

Ritualų neturiu, tiesiog tu turi nusiraminti ir išeiti susikaupęs ir su sulaikyta energija, ramiai ir prisiminti faktą, kad yra kaifas tai daryti.“

Tuo tarpu Indrė Stonkuvienė, kurios pasirodymus projekte stebi ir čia vedėju dirbantis jos vyras Mantas Stonkus, pasakojo, kad nusiramina pasakiusi sau vieną frazę: „Man atrodo, kad žmonėms, kuriems aš patinku ar nepatinku, tai tas mano tikrumas, natūralumas ir paprastumas, ir padeda, nes tai labai žmogiška. Tu jaudiniesi ir pergyveni, nes tai didžiulė atsakomybė. Manau, kad jei einant į sceną tu nebesijaudini, tai neverta ten eiti. Jauduliukas yra labai gerai.
Indrė Stonkuvienė

Aš turiu naują savo priežodį savęs nuraminimui: „Tai yra ne reanimacija“. Tai yra svarbu, tačiau tai nėra taip svarbu, kaip medikams reanimacijoje. Mane tai labai guodžia.“

Ruslanas Kirilkinas
taip pat teigė, kad jaudulys jį ir veda į sceną, o kai jo nebeliks – vyras nebematys tikslo čia likti, tačiau savo būdą nusiraminti atlikėjas taip pat turi.

„Su jauduliu kovoju vengdamas masinių susibūrimo vietų. Visos poros dabar intensyviai bendrauja vieni su kitais, o aš būnu su savo augintiniu. Mes tiesiog vengiame tokių vietų, kur yra daug triukšmo ir žmonių.
Ruslanas Kirilkinas

Man labai patinka užsiimti savianalize ir pasižiūrėti, ką gerai ar blogai padariau repeticijoje ir ko reikėtų išvengti pasirodymo metu. Aš labai tikiu tuo, ką mes darome su Asta Baukute ir tikiuosi, kad jaudulys nepaves“, – kalbėjo R. Kirilkinas.

Projektą vedanti Inga Jankauskaitė žodžių į vatą nevyniojo. Moteris teigė, kad svarbiausia išmanyti tai, ką darai: „Vienintelis būdas nugalėti jaudulį yra žinoti, ką, kodėl ir kur darai. Kitų receptų nėra. Jaudulys turi būti, jei jo nėra – reikia sunerimti.
Inga Jankauskaitė

Dažniausiai, kuo labiau jaudiniesi, tuo geresnis eteris, bet jaudiniesi visada, o toliau baigiasi jaudulys ir prasideda eteris, nebėra kada jaudintis, nes reikia dirbti.“

Su Simonu Storpirščiu projekte dainuojanti Liepa Norkevičienė pritarė I. Jankauskaitei. „Pats geriausias dalykas yra viską pasiruošti iki pasirodymo. Kai tu esi viską pasiruošusi ir pasidariusi šimtu procentų, tai, kai pasirodymo metu „nukris“ kad ir 50 procentų, tai nebus dar taip blogai, svarbiausia, kad liktų dar kažkiek procentaliai.
Liepa Norkevičienė

ik didelis darbas ir užtikrintumas padeda. Kai tu viską tiksliai žinai, tai lieka tik sceninis jaudulys. Kažkokių ritualų kvėpuoti ar melstis nenaudoju“, – nusijuokė atlikėja.

Projekto akimirkos - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)