Pagrindinis akcijos tikslas – ištiesti pagalbos ranką sunkiems ligoniukams, kurių gydymui nepakanka valstybės skiriamų lėšų, nėra reikiamų medicininių priemonių, o tėvai bei artimieji jau yra išbandę viską, ką leidžia jų galimybės. Žmonių gerumas, kurį išvydome penktadienio vakarą, padės tai pakeisti, o surinktos lėšos vaikams suteiks visą būtiną pagalbą – prisidės prie gydymo, reikalingų operacijų, reabilitacijų, medicininės įrangos, vaistų ir kitų būtiniausių reikmenų, padėsiančių gyventi lengviau.

O svarbiausia, kad visi tie, kurie nespėjo prisidėti prie paramos projekto anksčiau, vis dar gali tą padaryti. Įspūdingas koncertas – tik pusiaukelė siekiant padėti mažiesiems.

Šiemet Kaune įvykęs paramos koncertas, kurio vedėjais tapo Marijonas Mikutavičius, Renata Šakalytė-Jakovleva, Justinas Jankevičius ir Audrė Kudabienė, visus žiūrovus kvietė sukryžiuoti pirštus – juk vaikystėje kažko labai stipriai trokšdami, apie norus galvodavome būtent taip.

Tačiau juk kiekvienas žinome, kad gražiausi norai yra tie, kurių kiekvienas norime ne sau – žiūrovai išgirdo net 7 jautrias istorijas vaikų, kuriems padėti galime kiekvienas. Kojyčių nevaldančio Nojaus, stiprų pridusimą patyrusios Emilijos, pagalbos šeimai namuose gyvenančio šviesuliuko Kajaus, vėžio diagnozę išgirdusios ir neseniai tėvelio netekusios Yaros, mažiausios Lietuvoje gimusios mergytės Skaistės ir autizmo spektro diagnozę turinčio ukrainiečio Ivano, kuriam patirtas karo siaubas gyvenime paliko skaudžią žymę – viską, ką vaikas buvo išmokęs, pamiršo…

Taip pat žiūrovai susipažino ir su tikra „Išsipildymo akcijos“ šeima, kuri savo pavyzdžiu įrodo, kad visuomet galvoja apie kitą – nuo raumenų distrofijos kenčiančia mama Agne, tėčiu Marijumi, kuris tapo kepenų donoru dukrelei Elžbietai, ir neseniai jų šeimą papildžiusia Evelina, kenčiančia nuo vaisiaus alkoholinio sindromo.

Istorijų – daug, tačiau mūsų, kurie galime padėti, ir dar daugiau. Tuo tvirtai tikėjo ir visi paramos koncerto svečiai, tarp kurių – Gerda Žermaitė ir Paulius Morkūnas, Artūras Anužis, kunigas Ričardas Doveika bei daugelis kitų. TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė su dukrele Agota džiaugėsi, jog žmonių bendrystė daro stebuklus, Linas Adomaitis tvirtino, kad galimybė dalintis – pagrindinis žmogiškumo rodiklis, o Kristinos Rimienės sesuo Kornelija dar kartą priminė, kad jei tik turime galimybę, visuomet turėtumėme stengtis padėti. Tą ji daro ir pati – moteris priima globoti neįgalius vaikučius, o jų meilė, anot Kornelijos, lygiai tokia pat stipri – jie labai nuoširdžiai myli kiekvieną dieną, o kartu išmoko svarbiausių pamokų.

Paramos koncerte savo dainas mažiesiems kovotojams skyrė žinomiausi šalies atlikėjai. Tarp jų – M. Mikutavičius, Stanislavas Stavickis-Stano, Mantas Jankavičius, Saulius Prūsaitis ir Iglė Bernotaitytė, Merūnas Vitulskis, Linas Adomaitis, Gabrielė Vilkckytė bei vos šią savaitę iš nuolatos bombarduodamos Ukrainos kartu su mama į Lietuvą atvykęs šių metų „X faktoriaus“ finalistas Demianas Shyianas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją