Renginio metu buvo įteiktos aštuonios nominacijos, kurių pretendentais tapo 32 iškilios asmenybės, praėjusiais metais pasižymėjusios mokslo, verslo, sporto, muzikos, scenos ir kultūros srityse. Žinomi veidai taip pat paskelbė ir apdovanojo, kas šiemet tapo tik visuotinu balsavimu išrinktu „Metų mylimiausiu žmogumi“, o vakaro kulminacija tapo „Metų Žmogaus“ paskelbimas.

Aštuonias nominacijas scenoje įteikė būrys žinomų verslo, sporto, scenos ir televizijos veidų. Tarp nominacijų teikėjų – žurnalo „Žmonės“ vyriausioji redaktorė Gitana Bukauskienė, LNK žinių vedėjas Gintaras Deksnys, laidų vedėjas Rolandas Mackevičius, humoristas ir aktorius Mantas Stonkus, aktorės Ineta Stasiulytė ir Aušra Štukytė, lenktynininkas Benediktas Vanagas, „Vinted“ įkūrėja Milda Mitkutė, aktorius Mindaugas Papinigis, operos solistai Merūnas Vitulskis ir Ieva Prudnikovaitė, režisierė Dalia Ibelhauptaitė ir menininkė Jolita Vaitkutė.

Apdovanojimus vedė Edmundas Jakilaitis, Jurgita Jurkutė ir Giedrius Savickas.

Iškilmingos ceremonijos nominantai ir nugalėtojai (pabraukti):

Metų kultūros žmogus:

Venecijos bienalės pagrindinio prizo „Auksinis liūtas“ laimėtojos menininkės Lapelytė, Rugilė Barzdžiukaitė ir Vaiva Grainytė,

rašytoja Kristina Sabaliauskaitė,

kostiumų dalininkė Daiva Petrulytė ir kino prodiuserė Lineta Mišeikytė (serialas „Černobylis“),

režisierius Ignas Jonynas.

Metų muzikos žmogus:

operos solistė Asmik Grigorian,

muzikos duetas Beissoul ir Einius,

muzikos kūrėjas Dynoro,

dainininkas Justinas Jarutis.

Metų mokslo žmogus:

kosmobiologė Eglė Čekanavičiūtė,

Vilniaus universiteto Biotechnologijos instituto Imunologijos ir ląstelės biologijos skyriaus vedėja Aurelija Žvirblienė,

Islandijos universiteto dėstytoja mokslininkė Inga Minelgaitė,

Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Molekulinių darinių Fizikos skyriaus mokslininkas, chemijos mokslų daktaras Aurimas Vyšniauskas.

Metų verslo žmogus:

verslininkas, technikos mokslų daktaras Vladas Lašas,

„Robotikos akademijos“ vadovai Džiugas Lukas Eidukas ir Kristijonas Vasiliauskas,

verslininkas Marius Jakulis Jason,

kelionių guru Rimvydas Širvinskas–Makalius.

Metų sporto žmogus:

plaukikas Danas Rapšys,

krepšininkas Domantas Sabonis,

mišriųjų kovos menų kovotoja Rose Namajūnas,

kikboksininkas Sergejus Maslobojevas.

Metų scenos žmogus:

aktorius Valentinas Novopolskis,

aktorė Severija Janušauskaitė,

aktorė, kūrybinė prodiuserė Gabija Siurbytė,

aktorė, teatro pedagogė Viktorija Kuodytė.

Mylimiausias žmogus:

Alytaus meras Nerijus Cesiulis,

laidų vedėja Indrė Stonkuvienė,

atlikėja ir prekės ženklo įkūrėja Simona Nainė,

šokėjas ir visuomenės nuomonės formuotojas Naglis Bierancas.

Metų žmogus:

šią nominaciją rinko žurnalo „Žmonės“ redakcija – apdovanojimą atsiėmė D. Rapšys. Plaukikas ceremonijos metu taip pat pelnė metų sportininko statulėlę ir tapo tikra vakaro žvaigžde. Čempioną salėje svečiai palaikė atsistodami ir jam plodami.

Šių metų „Nerkime gilyn“ tema buvo atskleista ne tik perkeltine, bet ir tiesiogine prasme. Šou atidarymo metu atlikėjai nėrė gilyn iš paviršiaus į bedugnę ir ieškojo, kas jų ten laukia. Kaskadinių triukų bei šviesos ir projekcijų pagalba buvo kuriama povandeninio pasaulio iliuzija.

Žiūrovų laukė netikėtas Monikos Liu ir garso jogos meistro bei pradininko Lietuvoje Raimondo Binkausko magiškas gongų ritualas, kvietęs svarstyti, kas iš tiesų yra žmogus.

„Nėrimo gilyn idėja kalba ne tik apie vandenį, ji kartu kviečia ir nerti gilyn į save, bandant atrasti, kas slepiasi giliau, po makiažu ar dizainerių rūbais. Ar tai žmogaus charakteris ir statusas visuomenėje, o gal dar giliau: mūsų vaidmuo šioje Visatoje. Šiuos klausimus bandysime kelti savo pasiekimais nustebinusių žmonių istorijomis ir kontrastingais muzikiniais atsakymais“, − renginio atidarymo šou idėją kiek anksčiau pasakojo Šarūnas Kirdeikis.

Šou taip pat pasirodė šiandien itin ryškiai spindinčios muzikos žvaigždės: Jevgenija Redko, Monique, „G&G Sindikatas“, Mantas Jankavičius ir kiti.

Pagarbos ženklas iškeliavusiems anapilin

Renginio metu prisiminti ir anapilin iškeliavę šou ir kultūros pasaulio atstovai. Aktoriai G. Savickas ir J. Jurkutė-Širvaitė perskaitė prasmingas menininkės Jūratės Rekevičiūtės, aktoriaus Remigijaus Sabulio, televizijos laidų vedėjo Vytauto Šerėno ir humoristo Vitalijaus Cololo citatas iš interviu.

Po šio gražaus gesto velionio V. Cololo dukra Evita sudainavo dainą „Pavakarys“, kurią ji atliko ir laidotuvių dieną prie kapo. Jautri daina sujaudino visus esančius salėje. Atlikusi kūrinį Evita taip pat nesulaikė ašarų.

Apdovanojimų akimirkos:

Raudonuoju kilimu žengusios žvaigždės:

Vakarėlis po apdovanojimų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (350)