Tačiau šiųmetė „Eurovizija“, vykstanti Italijos mieste Turine, italų dėmesio sulaukė kaip niekad daug: konkurso pusfinalius stebėjo 5,5 mln. italų, arba 27 proc. daugiau negu pernai, rašoma pranešime spaudai.

Ką galvoja apie „Euroviziją“ ir konkurso komentatorius, dalyvaudamas naujoje A. Kamantausko tinklalaidėje „Kamantinėjimai. Apie kūrėjus ir veikėjus“ pasisakė ir garsiausias Lietuvos italas, virtuvės šefas ir kulinaras Gian Luca Demarco, beje, kilęs iš Turino.

Gian Luca Demarco neslėpė, kad „Eurovizijos“ žiūrėti jis nemėgsta, nes „jie tempia tą gumą kol paskelbia rezultatus, negaliu to pakęsti“.

Nepaisant to, pažiūri konkursą ir jis: „Mane priverčia žiūrėti žmona – iki antros valandos nakties“, – laidoje prisipažino italas.

Virtuvės šefas teigė, kad italams ilgą laiką „Eurovizija“ mažai terūpėjo ir gerokai nublankdavo prieš garsųjį Sanremo muzikos festivalį.

„Jei tai būtų Sanremo, jie kabintųsi prie visko, kaip jūs prie „Eurovizijos“, – kalbėjo Gian Luca Demarco, bet sutiko, kad šiemet „Eurovizija“ patraukė gerokai daugiau italų nei paprastai ir apgailestavo, jog pats neprisiruošė į jį nuvykti, tuo labiau kad Turinas – jo gimtasis miestas.

Vykstant „Eurovizijai“ Italijoje Gian Luca Demarco labiausiai supykdė konkurso komentatoriai – tie, kurie kritikavo Italijos divą, dainininkę Laurą Pausini. Tokių atsirado ir Lietuvoje, ir kitose šalyse – kai kuriems žiūrovams užkliuvo jos renginio vedimo stilius, apranga, manieros.

„Labai nepatiko komentarai. Laura Pausini yra viena garsiausių atlikėjų, super žvaigždė, bet atsiranda super ekspertų, kurie sako, kad nepakanka, nepakanka... Ji yra graži vien todėl, kad būna, ačiū Dievui, kad ji sutiko vesti konkursą, nes nieko kito tokio kalibro Italija tiesiog nebeturi“, – komentatoriais stebėjosi virtuvės šefas.

Dalyvaudamas tinklalaidėje „Kamantinėjimai“ italas pasisakė ir kitais klausimais, pavyzdžiui, išsakė nuomonę, kodėl itališka pica taip išpopuliarėjo pasaulyje ir ar galėtų taip atsitikti su šaltibarščiais, bei palygino lietuvių ir italų skirtumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)