Daugirdas medikų apžiūros sulaukė tik po aštuonių valandų – ligoninės priimamasis buvo užgrūstas įtariamaisiais koronavirusu: „Seselių klausiu, kodėl taip lėtai viskas vyksta, sako, labai daug žmonių, kuriems temperatūra pakyla ir pradeda kosėti, išsigąsta dėl viruso.”

Po traumos Daugirdas slidinėti nebegalėjo, todėl nutraukė atostogas ir išskrido į Lietuvą. Nusileidęs Lietuvoje oro uoste pranešė, kad lankėsi Turino ligoninėje, bet dėmesio nesulaukė.

„Eini, temperatūrą tik nuskanuoja, ir viskas. Paklausiau, ką man daryti, nes man bet kokiu atveju reikia į ligoninę vykti pasitikrinti sveikatą, galvojau, rekomenduos ir palydės su specialia apsauga. Bet, sako, jeigu reikia, tai ir vykite”.

Kadangi buvo aukštos rizikos zonoje, Daugirdas apsaugos priemonių nusprendė laikytis savarankiškai. Namo pas šeimą nevažiavo. Su dar dviem bendrakeleiviais išsinuomavo būstą Palangoje ir pradėjo dviejų savaičių karantiną.

„Jau prieš atvykstant mūsų žmonos sukrovė lagaminus, papildomus maisto, rūbų ir panašiai. Per atstumą pasiėmėm, kad nebūtų kontakto tiesioginio“.

Daugirdas Šemiotas su žmona Kristina

Pagal koronaviruso nustatymo algoritmus Daugirdas nepatenka į rizikos grupę, kuriai būtų daromas kraujo testas – būtinai reikia justi peršalimo simptomus. O jei žmogus nečiaudi, nekosėja, nesloguoja, nekarščiuoja, jis paleidžiamas laisvai vaikščioti po parduotuves, kino teatrus, sporto klubus.

Neseniai atsistatydinęs už ekstremalios situacijos dėl koronaviruso komunikaciją atsakingas buvęs premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas teigia, kad Daugirdui kraujo testas turėjo būti daromas – į situaciją buvo pažvelgta aplaidžiai.

„Jeigu asmuo buvo ligoninėje, kurioje dar padidinta rizika ir jis apie tai pasakoja, be jokios abejonės, tai – riziką didinantis veiksnys ir medikai turėtų atkreipti stiprų dėmesį ir kai kuriais atvejais apsidraudžiant tuos tyrimus padaryti”.

Kaip kaimyninėse šalyse vis daugėjant užsikrėtimo atvejų Lietuva saugosi nuo koronaviruso Daugirdo Šemioto pasakojimas apie padėtį Šiaurės Italijoje – šį pirmadienio vakarą, 19.30 val., laidoje KK2 per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)