Stebuklai, kuriuos sukūrė gydytojai, meilė ir, žinoma, patys žmonės, skaudūs iššūkiai ir laimingos pamokos – šį vakarą „KK2 penktadienyje“.

Laidoje po ilgos pertraukos viešumoje pasirodys renginių vedėjas Edvinas Vadoklis, kuris persisvėręs per langą iškrito iš ketvirto aukšto ir tik per stebuklą liko gyvas, rašoma LNK pranešime spaudai.

„Nesirodžiau niekur vienerius metus, tris mėnesius ir 14 dienų. Gyvenau kaip Kvazimodas iš „Paryžiaus katedros“, tik šešėliuose, nes patyriau didžiulę traumą. Buvo tragiška situacija, išgyvenamumo tikimybė įvertina vienaženkliu skaičiumi, medikai artimiesiems rekomendavo su manim atsisveikinti. Visiškai sumaitotas kūnas, veidas. Buvo sukelta dirbtinė koma, 14 operacijų, 14 parų reanimacijoje“, – vardino Edvinas.

Savo išgyvenimą jis prilygina stebuklui.

„Stebuklų buvo daug: medikų darbas, daug tikėjimo, paties pastangų. Stebuklas, kad medikai buvo labai netoliese, reanimacinė komanda sureagavo labai greitai, buvau pristatytas į Kauno klinikas ir suteikta aukšto lygio kvalifikuota pagalba“, - sakė jis.

Augustė Vedrickaitė laidoje pirmą kartą atvirai prabils apie sunkią sūnaus ligą ir skyrybas.

„Prieš sūnui gimstant, gydytojai pastebėjo, kad jo pilvuke kaupiasi skysčiai, todėl po Cezario operacijos sūnų mačiau 15 sekundžių, jis buvo išgabentas į vaikų ligoninę. Su manim susiekė gydytojai ir pasakė, kad reikalinga operacija, kad tiksliai nežino, kas yra, kol neatidarys ir nepažiūrės. Operavo žarnyną. Gydytojai buvo racionalūs, nedavė nei per daug vilčių, nei spėliojo. Ligoninėje užtukome 2 mėnesius, nežinau, iš kur turėjau jėgų, girdėdavau per ventiliacijos angas kaip klykia mano vaikas, tai buvo kaip peiliais į širdį. Bet atsiranda supergalių, nežinau, iš kur jos. Viskas baigėsi labai gerai, mažylis sveikas, guvus ir džiaugiasi gyvenimu“, – pasakojo Augustė.

Skyrybos, sūnaus liga, mamos mirtis Augustę pavertė kovotoja.

„Kai su specialistų pagalba susitaikiau su mamos mirtimi, manęs paklausė, ar turiu užnugarį, žmogų, kuriuo galiu pasikliauti. Tas žmogus buvo mama. Tada supratau, kad labai daug galiu pati. Aš dėkinga gyvenimui, kad, būdama tokia stipri, galiu auginti vaiką ir su juo dalintis savo stiprybe“, - įsitikinusi dainininkė.

2TV laidų vedėjas Timūras Augucevičius prisipažino prieš pusmetį perdegęs darbuose.

„Buvo liūdna, kreipiausi į specialistus, vaikščiojau į psichoterapiją, bet kartu nusprendžiau ir padėti sau pats: ėjau į piligriminį žygį, norėjosi vienatvės, pabūti vienam su savimi, kad būtų iššūkis, išgyvenimo dalykas. Norėjau eiti ilgai, bet turėjau tik mėnesį atostogų ir įveikiau 640 km“, – apie didelių pastangų pareikalavusią ir šviesos gyvenimui suteikusią piligriminę kelionę pasakojo Timūras.

Apie tai, kokius egzaminus ir kodėl mums pakiša likimas, ir kaip juos ne tik išlaikyti, bet ir pasimokyti – šį vakarą laidoje „KK2 penktadienis“ 19.30 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją