Žinoma moteris pasakos, kad nuo jos gyvenimo būdo neatsiejami sotūs pusryčiai, o ypač ji mėgsta vieną sveiką patiekalą, rašoma spaudos pranešime. „Pusryčiams dažniausiai valgome košes su mamos uogienėmis, prisigalvojame įvairiausių pagardų. Esu didelė košių mėgėja“, – pasakos Ingrida.

Be sočių pusryčių, anot atlikėjos, yra ir kitų svarbių taisyklių, kaip palaikyti norimas kūno linijas. „Kartais reikia save kontroliuoti – atsistoti ant svarstyklių arba užsidėti prieš porą metų dėvėtus džinsus. Tuomet viską labai gerai pastebi. Priaugti daug svorio dažniausiai sau neleidžiu, nes labai nemėgstu badauti. Žinau, kad tai organizmui yra blogai, o aš tuomet patiriu didelį stresą. Jeigu esu alkana, negaliu nei galvoti, nei dirbti“, – atviraus Ingrida.

Siekdama to išvengti, savo maisto racioną dainininkė stengiasi palaikyti maksimaliai sveiką, o kai turi ūpo, mielai gamina – tiek sau, tiek kitiems.

„Per pietus dažniausiai gaminu sriubas, o vakare – salotas. Kas nori prisijungia, kas nenori – gamina savo patiekalus. Kalbant bendrai, jeigu turiu laiko ir įkvėpimo, gaminti mėgstu. Pavyzdžiui, viešint užsienyje, kai galima rasti daug šviežios žuvies, daržovių, gaminti man yra vienas malonumas. Žiemą pas mus rasti šviežių daržovių yra kiek sunkiau. Aš mėgstu gaminti sveiką ir šviežią maistą“, – apie maisto gamybą pasakos moteris.

Tiesa, kaip ir visi žmonės, Ingrida taip pat turi pagundų... Anot jos, svarbiausia jausti ribas. „Apetito tikrai nestokoju ir valgau viską – savęs neriboju. Kartais tiesiog reikia atkreipti dėmesį į porcijų dydį“, – sakys dainininkė.

Taip pat žinoma moteris retkarčiais linkusi taikyti trijų dienų organizmo detoksikaciją, kuri leidžia pasijusti geriau. „Tuomet reikia gerti tik šviežią, žalią, neapdorotą maistą. Galima pasidarytus glotnučius iš kale, visų kitų žalių salotų, bananų, avokadų ir kokosų vandens. Taip maitindamasi naikini savo blogąsias bakterijas ir maitini gerąsias. Svarbu paminėti, kad detoksikaciją užbaigti reikia atsargiai, palaikant sveiką mitybą ir po to“, – apie kūno linijų priežiūrą pasakos žinoma dainininkė.

Kaip teigs Ingrida, sveiką mitybą inspiruoja ir gyvenimas šeimos namuose Ispanijoje. Išvykus į šiltus kraštus, žinoma moteris stengiasi mėgautis tos šalies privalumais.

„Išvažiavusi iš Lietuvos atsisakau mėsos, nes ten yra didelis žuvies ir jūros gėrybių pasirinkimas. Man labai patinka Viduržemio jūros virtuvė. Ji man – ideali“, – atviraus I. Martinkėnaitė.

Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Ingrida, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš šaltas dienas paįvairinantį patiekalą – trintą moliūgų sriubą, kuria ir pavaišins viešnią.

Kaip atrodo Ingridos rytai? Kas padeda moteriai palaikyti gražias kūno linijas? Kodėl ji atsisako badavimo? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – jau šį šeštadienį, 10 valandą, laidoje „Virtuvės istorijos“ tik per TV3!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją