Pasak socialinių iniciatyvų kūrėjos, „Is Agency“ vadovės, nors vaikų auginimas, pati vaikystė yra nuostabūs, stebuklingi dalykai, neišvengiamai kiekvienas susiduriame su tam tikromis problemomis.

„Neretai vis dar gajūs tie senieji stereotipai, kurie trukdo mums garsiai pasakyti, kad „esu tik žmogus ir kartais nesugebu susitvarkyti su savo vaikais“. Tai mūsų laidos esmė ir bus drąsios stiprios istorijos, pašnekovės moterys, nebijančios pasipasakoti apie savo nesėkmes ir tampančios pavyzdžiais, kurie primins, jog ir kiti išgyvena panašius dalykus, kaip mes visi, todėl visai nereikia jausti gėdos, kad kažkurioje vietoje nesame superherojai. Kiekvienoje laidoje taip pat kalbinsime ir ekspertus, kurie padeda spręsti iškilusius klausimus. Tad čia gal ir bus esminis skirtumas nuo kitų mano projektų bei iniciatyvų“, – sako prie „Delfi TV“ komandos prisijungusi Indrė.

Ji teigia, jog kiekviena tema, kiekvienas pokalbis aktualus ir jai pačiai, auginančiai du vaikus.

„Šiais laikais yra tiek daug informacijos, tiek knygų, tinklalaidžių, mokinančių gyventi, kad kartais būna sunku atsirinkti. Į mane asmeninėmis žinutėmis dažnai kreipiasi moterys, prašančios patarti, ką daryti, kokią literatūrą skaityti, kur ieškoti atsakymų į tam tikrus ramybės neduodančius klausimus. Tad man labai aktualu ir pačiai tam tikri klausimai, pavyzdžiui, kaip skyrybas išgyvenančios poros turėtų kalbėtis su savo atžalomis, kurioje vietoje mums sunkiu laiku lieka vaikas su savo jausmais bei norais, emocijomis, kaip jiems padėti. Aš pati pritrūkau informacijos, todėl dažnai man klausimai gimsta filmavimo metu, kalbantis su tą patį patyrusiomis pašnekovėmis. Kartais tu imi galvoti „o, Dieve, kaip man dabar sunku“, bet nepagalvoji, ką tuo pat metu tenka iškęsti tavo vaikui... Nes jei tu pats nesi pasiruošęs iššūkiams, tai nelabai gali padėti ir savo mažiesiems“, – įsitikinusi laidos „Mamulės“ vedėja.

Pirmoji laida, kuri eteryje pasirodys jau šį šeštadienį, kalbės apie problemas, kurios užklumpa auginant paauglius. Čia savo istorijomis pasidalins atlikėja Baiba Skurstenė-Serdiukė, kuri papasakos ne tik apie tai, kaip jau dabar stengiasi pasiruošti savo dviejų atžalų brendimo laikotarpiui, bet ir apie savo bei jos sesers auklėjimą. Taip pat filmavime dalyvavo šešių vaikų mama Jurgita Pocienė, kuri teigė radusi ne vieną žilą plauką po to, kai viena iš atžalų ėmė svaigintis ir susirgo depresija, kita ėmė žalotis. Moteris teigia, kad reikia suprasti, jog tuomet sunku ne tik tėvams, kurie nežino, kaip elgtis tam tikrose skaudžiose situacijose. Svarbiausia nepamiršti, jog labiausiai kenčia patys paaugliai, kurie dar tik mokosi gyventi.

„Kai siaučia hormonų audros, tėvams svarbu būti atlaidesniems. Juk tai cheminiai procesai, kurių nesustabdysi, nesuvaldysi. Neišprusę suaugusieji gali pykti, tačiau tai didžiulė klaida. Kartais vaikų problemos gali pasirodyti menkos, tačiau jiems tai – gyvybės ir mirties klausimas. Todėl būtina iš anksto pasiruošti vaikų paauglystei ir įsiklausyti į specialistų patarimus“, – laidoje pasakos J. Pocienė, o Vaiko teisių apsaugos tarnybos direktorė Ilma Skuodienė pakomentuos situacijas plačiau, pasidalins patarimais, kur ieškoti pagalbos su auklėjimo iššūkiais susidūrusiems tėvams.

Pirmoji laida „Mamulės“ – jau šį šeštadienį, 13:30 val. per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją